Tο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει!

Πάνος Σεϊτανίδης
Tο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει!
Εκτός από τα υβριδικά θηρία του WRC, φέτος θα δούμε και εμβληματικά αγωνιστικά του παρελθόντος!

Περιμέναμε οκτώ χρόνια να δούμε τη μεγάλη επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι αλλά μετά από αυτό το εντυπωσιακό come back, αδημονούμε να δούμε περισσότερη δράση στα ελληνικά βουνά. Και απ’ ότι φαίνεται, θα δούμε μπόλικη!

Εκτός από τη μάχη του WRC που το 2022 θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες νωρίτερα θα έχουμε και το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις! Μία διοργάνωση που θα περιλαμβάνει Ειδικές Διαδρομές αλλά και τη δομή του παρελθόντος, σε ορισμένες από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας και θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Ιουνίου.

Historic Acropolis Rally

Το Ιστορικό Ακρόπολις του 2022, που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting, θα είναι υποψήφιος αγώνας προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Στόχος του σχεδιασμού του αγώνα είναι να επαναφέρει το κλίμα, την εμπειρία και τη δομή των Ράλλυ Ακρόπολις του παρελθόντος. Πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές και θα επιτρέπει το Service των αυτοκινήτων στις απλές διαδρομές μετά από κάθε ΕΔ.

Rally Acropolis 1982

Στην ίδια λογική, φυσικά, η ράμπα της αφετηρίας του αγώνα θα βρίσκεται στο ιστορικό και εμβληματικό της σημείο, στη σκιά του Παρθενώνα, ενώ η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων θα γίνει στην πόλη της Ιτέας.

Τις ίδιες ημέρες, 4-5 Ιουνίου 2022, πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα και το Ευρωπαϊκό Ιστορικό Ακρόπολις των αυτοκινήτων Regularity.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!