Αναβαθμίσεις για το Kymco AK550 το 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αναβαθμίσεις για το Kymco AK550 το 2022 (vid)
Το maxi-scooter της Kymco είναι έτοιμο να κοιτάξει ξανά στα μάτια το ανανεωμένο TMAX της Yamaha.

Το Kymco AK550 βρίσκεται στην αγορά από το 2017 και στην πραγματικότητα η ταϊβανέζικη φίρμα δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αναβάθμισή του. Ο καιρός όμως ωρίμασε και ήρθε η ώρα να έχουμε αναβαθμίσεις για το κορυφαίο μοντέλο της Kymco για το 2022.

kymco

Το ΑΚ550 από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε είχε επικεντρωθεί στις επιδόσεις και στην πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Πλέον, η Kymco κάνει μια γενναία στροφή προς την άνεση και την πολυτέλεια θέλοντας να κάνει το μεγάλο της scooter πιο premium και ακόμα πιο ικανό στο ταξίδι με την έκδοση ST. Παρατηρώντας το νέο AK550 ST αντιλαμβάνεται κανείς ότι σχεδιαστικά έχουν γίνει μικρές επεμβάσεις κυρίως με γνώμονα την προστασία του αναβάτη. Η μάσκα έχει γίνει πιο αεροδυναμική για να διώχνει τον άνεμο μακριά από τον οδηγό, ενώ η ζελατίνα πλέον είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη.

kymco

Η σέλα είναι καινούρια και προσφέρει καλύτερη στήριξη και άνεση στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ έχει γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά τόσο στον ήχο του κινητήρα όσο και στις δονήσεις στις υψηλές ταχύτητες. Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 550 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 53,5 ίππους και 55,6Nm ροπής ακολουθώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Το σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί που κάνει την καθημερινότητα πολύ εύκολη. Η Kymco φυσικά προσφέρει στον εξοπλισμό και το σύστημα συνδεσιμότητας Noodoe το οποίο ανεβάζει ακόμα περισσότερο την χρηστικότητα του scooter.

kymco

Στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις δεν έχουμε σημαντικές επεμβάσεις. Το κορυφαίο αλουμινένιο πλαίσιο προσφέρει εξαιρετική ισορροπία στο scooter, ενώ συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω οριζόντια τοποθετημένο. Τα φρένα είναι πανίσχυρα με δύο δίσκους εμπρός 270mm και δαγκάνες της Brembo, ενώ οι τροχοί είναι 15 ιντσών. Το βάρος του Kymco AK550 ST είναι στα 222 κιλά. Το ανανεωμένο maxi scooter αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!