Η τουριστική πλευρά του πανίσχυρου KTM Super Duke 1290 GT (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η τουριστική πλευρά του πανίσχυρου KTM Super Duke 1290 GT (vid)
Το νέο KTM Super Duke GT έρχεται με εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά και ημι-ενεργητικές αναρτήσεις.

Όταν ακούμε το όνομα Super Duke αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει σε σούζες, ντριφτ και... γόνατα κάτω σε πίστες. Όχι άδικα όμως καθώς το κορυφαίο γυμνό της KTM είναι από τις πλέον εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες σε επιδόσεις και στη σπορ οδήγηση. Οι αυστριακοί ωστόσο θέλουν να προσφέρουν και μια πιο all-around λύση στους πελάτες της παρουσιάζοντας για το 2022 την έκδοση GT.

ktm

Η KTM μπορεί να μην έκανε φέτος την εμφάνισή της στην EICMA αυτό όμως δεν τη σταμάτησε από το να παρουσιάσει το νέο Super Duke 1290 GT. Η μοτοσυκλέτα σχεδιαστικά διαθέτει νέα μάσκα εμπρός με ψηλή ζελατίνα για προστασία από την άνεμο, ενώ το μισό φέρινγκ προστατεύει έως έναν βαθμό τα πόδια και το σώμα του αναβάτη. Νέο είναι το υποπλαίσιο του Super Duke GT προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο ταξίδι και στο φόρτωμα με πλαινές βαλίτσες, συνεπιβάτη και την κεντρική βαλίτσα.

ktm

Ο κινητήρας του GT παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος V75 των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 175 ίππους και 140Nm ροπής. Φυσικά, συνοδεύεται από όλη την σουίτα ηλεκτρονικών της KTM με σύστημα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, ABS στροφής, σύστημα ελέγχου της σούζας, σύστημα σταθεροποίησης της μοτοσυκλέτας και πολλά ακόμα.

ktm

Οι αναρτήσεις του νέου Super Duke 1290 GT είναι οι κορυφαίες WP Apex με ημι-ενεργητική τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ενώ έχουν τεράστιο φάσμα ρυθμίσεων από τον αναβάτη. Τα φρένα είναι της Brembo με δύο δίσκους 320mm εμπρός και ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες. Στον εξοπλισμό του GT συναντάμε επίσης TFT έγχρωμη οθόνη με έλεγχο από το τιμόνι και δυνατότητα συνδεσιμότητας. Μάλιστα η KTM προσφέρει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή PLS μέσω Bluetooth. Η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022 με τις τιμές να αναμένονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!