Η μόδα των crossover scooter αγγίζει και την Aprilia (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η μόδα των crossover scooter αγγίζει και την Aprilia (vid)
Η οικογένεια των SR scooter της Aprilia επεκτείνεται με δύο μοντέλα GT 125 και GT 200.

Στην EICMA 2021 η τάση της μόδας στα scooter ήταν αδιαμφισβήτητα η κατηγορία των crossover μοντέλων. Αναφερόμαστε δηλαδή στα scooter τα οποία διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά χρηστικότητας και καθημερινής ευκολίας που έχουν τα scooter, ωστόσο δίνουν τη δυνατότητα στον αναβάτη για το κάτι παραπάνω σε κίνηση εκτός δρόμου ή σε διαφορετικό τερέν από την άσφαλτο.

Η αρχή έγινε από το Honda X-ADV, έπειτα ήρθε το Kymco DΤ X360 και στην EICMA είδαμε επίσης το πολυαναμενόμενο Honda ADV350. Η κατηγορία όμως φαίνεται πως απασχόλησε και το Piaggio Group το οποίο παρουσίασε στο Μιλάνο το νέο Aprilia SR GT. Πρόκειται για ένα scooter το οποίο διαθέτει την όμορφη πινελιά της γκάμας των SR της ιταλικής φίρμας το οποίο όμως έρχεται με ελαστικά διπλής χρήσης, είναι πιο ψηλό και πιο ενισχυμένο σε πολλά σημεία.

aprilia

Το νέο SR GT έρχεται σε δύο εκδόσεις με κινητήρα 125 κ.εκ. και κινητήρα 200 κ.εκ. Στην περίπτωση του SR GT 125 το σύνολο είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα υγρόψυκτο απόδοσης 14,75 ίππων και 12 Nm ροπής. Στη δεύτερη περίπτωση του SR GT 200 ο κινητήρας είναι επίσης μονοκύλινδρος 174 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 17,5 ίππους και 16,5Νμ ροπής, ωστόσο έχει εντελώς νέα σχεδίαση με νέο πιστόνι για βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Πολύ δυνατό είναι στην εργονομία το νέο SR GT με μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα ικανό να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, ενώ η Aprilia προσφέρει προαιρετικά πλαϊνές βαλίτσες και κεντρική βαλίτσα. Τα φώτα είναι LED, ενώ διαθέτει σύστημα Σταμάτα/Ξεκίνα με τον κινητήρα να σβήνει σε στάση και να επανέρχεται σε λειτουργία με το άνοιγμα του γκαζιού. Το βάρος του SR GT 125 είναι στα 144 κιλά, ενώ στο SR GT 200 είναι στα 148 κιλά με τις αναρτήσεις και τα φρένα στα δύο μοντέλα να είναι κοινά.

aprilia

Η Aprilia προσφέρει στο νέο SR GT σύστημα συνδεσιμότητας MIA το οποίο μέσω του smartphone μπορεί ο αναβάτης να έχει άφθονες πληροφορίες, ενώ έχει τη δυνατότητα και φωνητικών εντολών. Η οθόνη πληροφοριών είναι LCD, ενώ το τιμόνι δεν είναι καλυμμένο με πλαστικά, όπως τα περισσότερα scooter δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να τοποθετήσει εύκολα βάση για GPS ή smartphone. Το νέο Aprilia SR GT αναμένεται το 2022 σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και σε ανταγωνιστική τιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!