Αποκαλύφθηκαν οι διαδρομές του Ράλι Ντακάρ (vid)

Αποκαλύφθηκαν οι διαδρομές του Ράλι Ντακάρ (vid)
To 44ο Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 14 του ίδιου μήνα και πλέον γνωρίζουμε και τις επίσημες διαδρομές.

Το Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Μέση Ανατολή, με τα πληρώματα να καλούνται να αντιμετωπίσουν τις απαιτητικές διαδρομές της Σαουδικής Αραβίας. Ο αγώνας θα έχει 12 ειδικές διαδρομές σε διάστημα 14 ημερών με μόλις ένα διάλειμμα στο μέσον του. Η έρημος, η άμμος και οι πολύ δύσκολες επιφάνειες αναμένεται να προκαλέσουν τεράστια δυσκολία στους οδηγούς.

Οι αγωνιζόμενοι σε όλες τις κατηγορίες θα πρέπει να καλύψουν 8.375 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 4.258 χιλιόμετρα θα καταμετρούνται από ειδικές διαδρομές. Η υπόλοιπη απόσταση θα καταμετρείται από ειδικά χρονομετρημένα σημεία.

O Πρόλογος θα ξεκινήσει από την Τζέντα όπου θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Τα πληρώματα θα επισκεφτούν επίσης την Αλ Αρταβιγιά, το Αλ Καϊσουμά, ενώ θα περάσουν επίσης και από την πρωτεύουσα Ριάντ. Το δεύτερο μισό του αγώνα θα διεξαχθεί στο Αλ Νταουαντίμι, στη Μπίσα, ενώ θα ολοκληρωθεί στην Τζέντα.

Rally Dakar Kamaz

Το Ράλι Ντακάρ θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross-Country Ράλι της FIA, με την διοργανώτρια αρχή ASO να πραγματοποιεί μια πολύ σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι που έχουν εγκαταλείψει σε μια ειδική από ατύχημα ή μηχανικό πρόβλημα θα μπορούν να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα στον αγώνα.

Αυτό είναι ένα παρόμοιο σύστημα με το «Rally2» του WRC. Παρά το γεγονός πως όσοι χρησιμοποιούν τον κανονισμό δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη λόγω ποινής. Θα μπορούν όμως να διακρίνονται σε ειδικές διαδρομές και να μαζέψουν βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που συμμετέχουν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την παρουσίαση των διαδρομών του Ράλι Ντακάρ για το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!