To Renault Air4 πετάει κυριολεκτικά (vid)

To Renault Air4 πετάει κυριολεκτικά (vid)
To ένδοξο παρελθόν ενός πολυαγαπημένου αυτοκινήτου συναντά το μέλλον των μετακινήσεων.

Η Renault θέλησε να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία του 4L με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Το μοντέλο κατέκτησε την αγάπη του κοινού από το 1961 μέχρι και το 1992 που κυκλοφορούσε στην αγώνα, σημειώνοντας πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ένα κατασκευάστηκε και για τον Πάπα.

Τώρα η Renault θέλησε να πάει ένα βήμα παραπέρα στην υλοποίηση της φαντασίας, δημιουργώντας ένα ιπτάμενο 4L. Σύμφωνα με την ίδια τη γαλλική φίρμα: «Το Air4 είναι ένα σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτητοποίησης, καθώς έχει γεννηθεί από τη συνειδητοποίηση πως η κίνηση στους δρόμους είναι πολυσύνθετη, οι ζωές σταματούν και ο κόσμος γύρω μας δεν έχει όρια».

Renault Air4

Το Air4 υιοθετεί στοιχεία από το αρχικό μοντέλο, αλλά το εκμοντερνίζει στο έπακρο. Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου από ανθρακώνημα και περιβάλλεται από LED φωτιστικά σώματα. Επιπλέον ξεφεύγει από την αρχική φιλοσοφία «κουτιού» που είχε το Renault 4L, έχοντας πλέον πιο στρογγυλές καμπύλες.

Το Renault Air4 διαθέτει διπλά κινητήρια σύνολα σε κάθε προέκταση στις γωνίες του μοντέλου. Η γαλλική φίρμα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες 90.000 mAh κι έτσι το Air4 θα αναπτύσσει ταχύτητες της τάξεως των 94 χλμ/ώρα. Το προβλεπόμενο ανώτερο όριο πτήσης υπολογίζεται στα 700 μέτρα.

Renault Air4

Η Renault προς ώρας δεν σκοπεύει να περάσει το Air4 στην παραγωγή, όμως είναι το όραμα της εταιρείας στα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Όμως ποτέ μη λες ποτέ. Το Air4 θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της Renault στο Champs Elysees στο Παρίσι από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, την εμφάνισή του θα κάνει στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και στο Μακάο.

Δείτε το βίντεο με την αποκάλυψη του Renault Air4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!