Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τον Ρόσι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τον Ρόσι (vid)
Ο Βαλεντίνο Ρόσι παραδέχτηκε ότι ακόμα ελπίζει να πάρει στα χέρια του την πολυπόθητη Honda NSR500, με την οποία πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Πίσω στο 2001 ο Βαλεντίνο Ρόσι κατακτούσε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix. Εκείνη τη χρονιά χρησιμοποίησε την δίχρονη Honda NSR500 η οποία αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της δίχρονης εποχής των 500 κ.εκ. και τον ερχομό του MotoGP όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Στη διάρκεια του τελευταίου αγώνα στη Βαλένθια πριν μερικές εβδομάδες, οι άνθρωποι της Dorna ετοίμασαν μια ευχάριστη έκπληξη στον Ιταλό μαζεύοντας όλες τις μοτοσικλέτες με τις οποίες πήρε τίτλο. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η Honda NSR500 με την οποία κατάκτησε τον τίτλο του 2001. Διακαής πόθος του Ιταλού πρώην αναβάτη MotoGP ήταν η Honda να του χαρίσει τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη.

rossi

Οι σχέσεις του Ρόσι με την Honda δεν εξελίχθηκαν καλά με αποτέλεσμα ο Ιταλός να φύγει πικραμένος από το HRC και να μετακομίσει στη Yamaha. Αυτό σήμανε και το τέλος της ελπίδας του να πάρει στα χέρια του την δίχρονη NSR500. Στη Βαλένθια ωστόσο, ο Ρόσι δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τον αγωνιστικό διευθυντή του HRC, Αλμπέρτο Πουτζ να κάνει μια κρούση στην Honda για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα.

«Μίλησα με τον Αλμπέρτο και του ζήτησα το 500, επειδή το 500 είναι το 'δικό μου'», είπε ο Ρόσι. «Είναι η μοτοσυκλέτα η οποία υποτίθεται ότι θα μου έδινε η Honda και ήμουν έτοιμος να υποδεχτώ στο σπίτι μου. Αλλά για κάποιον λόγο δεν ήρθε ποτέ.Θα χαρώ πολύ να αλλάξει τη γνώμη της η Honda και να μου τη δώσει», πρόσθεσε ο Ιταλός πολυπρωταθλητής.

rossi

Όσο για τον Αλμπέρτο Πουτζ, εκείνος δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις και τόνισε ότι η μοτοσικλέτα βρίσκεται ήδη σε Μουσείο καθώς είναι πολύ σημαντική και για την Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!