H BMW επεκτείνει τη χρήση του eDrive Zones σε ακόμα 20 πόλεις της Ευρώπης

Κώστας Παστρίμας
H BMW επεκτείνει τη χρήση του eDrive Zones σε ακόμα 20 πόλεις της Ευρώπης
Το πρωτοποριακό σύστημα της BMW έχει φτάσει πλέον τις 138 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα την υπηρεσία eDrive Zones της BMW καλό είναι να το μάθετε καθώς πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό στην αστική μετακίνηση και την ηλεκτροκίνηση γενικότερα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της BMW έχει να κάνει με plug-in υβριδικά μοντέλα της μάρκας τα οποία όταν εισέρχονται σε κέντρα πόλης θα λειτουργούν αμιγώς ηλεκτρικά.

bmw

Το κάθε αυτοκίνητο αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι οι χρήση της υπηρεσίας επιβραβεύει τον οδηγό με πόντους επιβράβευσης του οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν ως πίστωση φόρτισης. Επίσης, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.

bmw

Η BMW μεγάλωσε τη λίστα με τις πόλεις που έχουν πλέον την υπηρεσία eDrive Zones προσθέτοντας ακόμα 20. Αυτές είναι οι Αμπερντίν, Μπρεγκένζ, Μπρέσια, Μπρίστολ, Κέιμπριτζ, Κάρντιφ, Κοπενχάγη, Κόρκ, Κόβεντρι, Φλωρεντία, Κλάγκενφουρτ, Λίλ, Ματοσίνιος, Νάπολη, Οέιρας, Οξφόρδη, Σέφιλντ, Πόιλτεν, Τουλούζη και Βερόνα.

bmw

Τα πλεονεκτήματα την υπηρεσίας της BMW είναι πολύ σημαντικά καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα μοντέλα plug-in υβριδικά ενεργοποιούνται περίπου 30.000 φορές την ημέρα. Επίσης, πάνω από το 75% των διαδρομών σήμερα γίνονται με ηλεκτροκίνηση στα eDrive Zones. Τα συγκεκριμένα μοντέλα κάλυψαν 3,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα με ηλεκτροκίνηση στις περιβαλλοντικές ζώνες, ενώ οι οδηγοί έχουν συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια πόντους από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι σήμερα.

Η BMW τέλος, αναφέρει πως μέσα στο 2022 ακόμα 30 χώρες σε όλο τον κόσμο θα έχουν προστεθεί στην υπηρεσία eDrive Zones.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!