Οι καταναλωτές «ψηφίζουν» τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων

Οι καταναλωτές «ψηφίζουν» τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων
Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ανέδειξαν τις καλύτερες και τις χειρότερες εταιρείες αυτοκινήτων με βάση την αξιοπιστία των μοντέλων τους.

Η ετήσια έκθεση καταναλωτών στις ΗΠΑ δημοσιεύθηκε για το 2021 και αναφέρει μεταξύ άλλων νέα μοντέλα που προτείνονται σε επίδοξους αγοραστές, ενώ βάζει άλλα στην κόκκινη λίστα.

Κάθε χρόνο, η έρευνα καταναλωτών συλλέγει δεδομένα από χιλιάδες κόσμου διαδικτυακά. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισαν τους τελευταίους 12 μήνες σε 17 διαφορετικούς τομείς. Αυτό περιλαμβάνει περιοχές όπως ο κινητήρας, η ανάρτηση, το ηλεκτρικό σύστημα και το αμάξωμα. Οι ερωτηθέντες μπορούν να βάλουν μια βαθμολογία από το 0 μέχρι το 100, ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται ανάμεσα στο 41-60%.

Ford Mustang Mach-E

Στην κορυφή της λίστας για το 2021 στις ΗΠΑ βρέθηκε η Lexus με βαθμολογία 76. Μάλιστα, βρέθηκε μπροστά από τη Mazda που πήρε τη 2η θέση με 75 βαθμούς, ενώ από κοντά ακολούθησε η Toyota με 75. Η Infinity ακολούθησε με 69 βαθμούς, ενώ από 66 μοιράστηκαν οι Buick, Honda και Subaru.

Τα κορυφαία μοντέλα όπως ψήφισαν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για το 2021 ήταν τα Buick Envision, Chevrolet Traiblazer, Chevrolet Silverado 2500HD, GMC Sierra 2500HD, Chrysler 300, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E και Ford Ranger.

Αρκετά ήταν τα αυτοκίνητα που βελτίωσαν τη θέση τους στη λίστα και πλέον είναι στη χρυσή λίστα προτιμήσεων για τους καταναλωτές. Αυτά είναι τα: Acura MDX, Acura RDX, Acura TLX, Audi Q7, BMW X3, Chevrolet Blazer, Chevrolet TrailBlazer, Chevrolet Traverse, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E, Ford Ranger, Genesis G70, Honda Odyssey, Honda Passport, Infiniti QX50, Kia Niro EV, Nissan Rogue Sport, Ram 1500, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport, Volkswagen Jetta, και Volvo XC60.

BMW X3

Οι εταιρείες τώρα με τις χειρότερες βαθμολογίες προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση. Στην τελευταία θέση έχουμε την Lincoln με μόλις 18 βαθμούς, ενώ η Tesla είναι λίγο πάνω της με 25. Η Jeep σύλλεξε μόλις 26 βαθμούς, ενώ οι Genesis, Volkswagen και Mercedes μόλις 30, 31 και 34 αντίστοιχα.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά του 2022 και ποιες εταιρείες θα κερδίσουν τους οδηγούς και ποιες θα τους χάσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!