Τριάντα χρόνια Honda CBR1000RR-R SP (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τριάντα χρόνια Honda CBR1000RR-R SP (vid)
Η Honda παρουσίασε στην EICMA στο Μιλάνο ένα επετειακό CBR1000RR για τα 30 χρόνια ζωής του μοντέλου.

Το πρώτο Fireblade από τη Honda παρουσιάστηκε το 1992 και είχε τότε τη μορφή CBR900RR. Το 2022 θα σημάνει λοιπόν η 30η επέτειος του σημαντικότερου μοντέλου της Honda και η ιαπωνική φίρμα θέλει να το γιορτάσει παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση του καινούριου CBR1000RR-R SP.

cbr

Η μοτοσικλέτα ξεχωρίζει εύκολα χάρη στον ιδιαίτερο χρωματισμό της όπως το πρώτο μοντέλο που είχε σχεδιάσει ο Tadao Baba. Εκτός από το χρωματισμό η κάθε μοτοσικλέτα είναι αριθμημένη, ενώ υπάρχει ειδικό λογότυπο τόσο στο ρεζερβουάρ όσο και στην εξάτμιση και στο ηλεκτρονικό κλειδί της CBR.

cbr

Εκτός όμως από αυτές τις λεπτομέρειες η μοτοσικλέτα παραμένει μια CBR1000RR-R SP κάτω από τα ιδιαίτερα φέρινγκ. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος των 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 214 ίππους και 113Nm ροπής. Φυσικά, τη μοτοσικλέτα συνοδεύουν όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα τελευταίας γενιάς της Honda, ενώ η έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών αναλαμβάνει να ξεναγήσει τον αναβάτη σε όλες τις ρυθμίσεις που θέλει να κάνει. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχουμε σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

cbr

Το πακέτο των αναρτήσεων είναι κορυφαίο με ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins εμπρός 43mm και μονό αμορτισέρ Pro-Link επίσης της Ohlins πίσω. Τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά της Brembo σε δίσκους 330mm, ενώ οι ζάντες είναι από ελαφρύ κράμα της OZ. Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 201 κιλά, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα κορυφαία Pirelli Diablo Supercorsa SP. Η τιμή της μοτοσυκλέτας υπολογίζεται λίγο κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!