Ανανεωμένο Versys 650 από την Kawasaki στην EICMA 2021 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ανανεωμένο Versys 650 από την Kawasaki στην EICMA 2021 (vid)
Η ιαπωνική φίρμα προχώρησε σε φρεσκάρισμα του σημαντικού εκδρομικού της μοντέλου

Η Kawasaki έχει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην φετινή έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που παρουσίασε είναι αδιαμφισβήτητα το νέο Versys 650 LT. Η μοτοσικλέτα σχεδιαστικά ακολουθεί τα χνάρια του μεγαλύτερου Versys 1000 έχοντας πολύ αιχμηρή εμπρός μάσκα, φώτα τεχνολογίας LED και μεγαλύτερη, ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Στον κινητήρα δεν είχαμε εκπλήξεις με την Kawasaki να διατηρεί το δικύλινδρο σύνολο των 649 κ.εκ. Η απόδοσή του είναι 65,7 ίπποι με τη ροπή στα 61Nm, ενώ ο ψεκασμός είναι αναβαθμισμένος και ελέγχεται από νέα μονάδα ECU. Ο κινητήρας συνοδεύεται για το 2022 με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο μάλιστα είναι ρυθμιζόμενο σε δύο θέσεις.

versys

Το πλαίσιο είναι επίσης ίδιο με εκείνο του προηγούμενου μοντέλου με τις αναρτήσεις να είναι της KYB. Οι τροχοί είναι νέου από κράμα αλουμινίου, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Sportmax D222. Ακόμα μια αλλαγή στο νέο Versys 650 είναι η οθόνη πληροφοριών. Το νέο σύστημα διαθέτει TFT έγχρωμη οθόνη 4,3 ιντσών το οποίο αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική που έχει μπροστά στα μάτια του ο αναβάτης. Η οθόνη μπορεί να αλλάξει από μαύρο σε λευκό φόντο, ενώ προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω της ειδικής εφαρμογής Kawasaki Rideology.

versys

Στην έκδοση LT η Kawasaki προσφέρει στάνταρ βαλίτσες πλαϊνές 28 λίτρων και χούφτες προστατευτικές στο τιμόνι. Το νέο μοντέλο έρχεται σε μαύρο και πράσινο, ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!