Το DS3 Crossback Ε-Tense με αυξημένη αυτονομία και DNA από Formula E

Το DS3 Crossback Ε-Tense με αυξημένη αυτονομία και DNA από Formula E
Η DS Automobiles παρουσίασε το ανανεωμένο DS3 Crossback E-Tense με μεγαλύτερη αυτονομία και εξελιγμένες τεχνολογίες απευθείας από τη Formula E.

Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της DS Automobiles είναι ο μεγάλος στόχος της γαλλικής φίρμας, με το ανανεωμένο DS3 Crossback E-Tense να δίνει το παράδειγμα. Έχοντας εξελιχθεί από την αρχική έκδοση του 2019, το νέο DS3 Crossback προσφέρεται με αυτονομία 341 χιλιομέτρων, μια αύξηση κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του DS3 Crossback E-Tense σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συγκεκριμένα, η στάνταρ αντλία θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Μάλιστα, στην εξέλιξη συμμετείχε και η DS Performance που είναι υπεύθυνη στη δημιουργία του κινητήριου συνόλου που εφοδιάζει τη νικητήρια ομάδα της Formula E που έχει κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα.

DS 3 Crossback E-Tense

Με τον τρόπο αυτόν έχει βελτιστοποιηθεί η απόδοση του μοντέλου σε όλες τις επιφάνειες και συνθήκες, ενώ σημαντικό ρόλο σύμφωνα με την DS Automobiles έχουν παίξει τα ελαστικά της Continental που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για το DS3 Crossback. Τα Continental EcoContact 6 Q κατηγορίας Α προσφέρονται σε διαστάσεις 215/60 R17 96H και χάρη στη νέα σύνθεση, εμφανίζονται βελτιωμένα σε αντίσταση κύλισης, αλλά και με αξιοσημείωτη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου.

Η DS Automobiles υπόσχεται πως από το 2024 όλα της τα μοντέλα που θα περνούν στην παραγωγή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ολοκληρώνοντας την στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας. Στη χώρα μας, το DS3 Crossback E-Tense προσφέρεται από 37.007 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) με δυνατότητα φόρτισης 100 kW (DC) και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!