Τα ηλεκτρικά Peugeot e-208 και e-2008 πλέον πάνε πιο μακριά

Κώστας Παστρίμας
Τα ηλεκτρικά Peugeot e-208 και e-2008 πλέον πάνε πιο μακριά
Η Peugeot αυξάνει την αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων της έως και κατά 25 χλμ.

Από τις αρχές του 2022 τα αμιγώς ηλεκτρικά Peugeot e-208 και e-2008 θα έχουν αυξημένη αυτονομία. Τα δύο αυτά μοντέλα, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Peugeot, θα μπορούν να καλύψουν με μία φόρτιση έως και 25 χιλιόμετρα παραπάνω, κατά WLTP, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 8%.

Βασισμένα στην πλατφόρμα eCMP (Common Modular Platform), εφοδιασμένα με μία μπαταρία 50 kWh και έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και ροπής 260 Nm, αυτά τα δύο μοντέλα θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές τους εξελίξεις, οι οποίες θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία στους χρήστες τους.

Η αύξηση της αυτονομίας έχει επιτευχθεί με τρεις τρόπους:

- Τα ελαστικά έχουν αναβαθμιστεί σε «Α» κλάσης, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, χάρη στη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Αυτό αφορά στους τροχούς 16 ιντσών του e-208 και 17 ιντσών του e-2008.

- Υπάρχει μια μηχανολογική εξέλιξη στο σύστημα μετάδοσης με μια νέα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία βελτιστοποιεί την αυτονομία τόσο στις κοντινές όσο και σε πιο μακρινές διαδρομές.

- Εγκαταστάθηκε νέα αντλία θερμότητας με αισθητήρα υγρασίας στην κορυφή του παρμπρίζ και τελειοποιεί την αποδοτικότητα σε θέρμανση και ψύξη. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από αυτόν τον αισθητήρα καθιστούν δυνατό τον ακριβή έλεγχο της ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα του επιβάτη και τελικά, συγκρατούν την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας κατά τη θέρμανση και τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο όχημα. Η τελευταία αυτή βελτίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίας.

peugeot

Συνοψίζοντας, όλες αυτές οι εξελίξεις θα εξασφαλίσουν την αυξημένη αυτονομία κατά 22 χλμ στο νέο e-208 (362 χλμ) και κατά 25 χλμ στο νέο e-2008 (345 χλμ).

Πέραν των ουσιαστικών αυξήσεων στην αυτονομία, βάσει του WLTP, υπάρχουν επίσης σημαντικές αυξήσεις της τάξεως των 40 χλμ. στη χρήση σε πραγματικές συνθήκες και συγκεκριμένα, σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης και εξωτερικής θερμοκρασίας κοντά στους 0°C.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!