Θα δούμε έκδοση δρόμου για το KTM RC8C; (vid)

Κώστας Παστρίμας
Θα δούμε έκδοση δρόμου για το KTM RC8C; (vid)
Οι φήμες οργιάζουν για ένα νέο supersport της αυστριακής φίρμας βασισμένο στο μοναδικό RC8C.

Η KTM πριν από μερικές εβδομάδες παρέδωσε τα πρώτα supersport μοντέλα RC8C στους τυχερούς αγοραστές και λέμε τυχερούς διότι η μοτοσικλέτα βγήκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων. Η KTM είχε ξεκαθαρίσει πως η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα είναι για μαζική παραγωγή, ωστόσο οι φήμες μαρτυρούν πως οι Αυστριακοί έχουν άλλα σχέδια για το supersport μοντέλο.

rc8

Η RC8C είναι μια μοτοσικλέτα η οποία βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο Duke 890. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα προκειμένου το μοντέλο να περάσει στη μαζική παραγωγή. Οι φήμες φουντώνουν πως η KTM δουλεύει ήδη πάνω σε μια έκδοση δρόμου της μοτοσικλέτας και το γερμανικό Motorrad ήδη έχει τις πρώτες εικόνες της μοτοσικλέτας να κάνει δοκιμές στο δρόμο.

rc8

Οι εικόνες δείχνουν τη μοτοσικλέτα να έχει το ίδιο ψαλίδι και το ίδιο πλαίσιο με το Duke 890 ωστόσο οι σωλήνες δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη διάμετρο στο εμπρός κομμάτι. Στο RC8C το πλαίσιο είναι σχεδόν αγωνιστικό και προέρχεται από τη Moto2 κατηγορία του MotoGP, κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να περάσει στην παραγωγή αφού το κόστος θα ήταν τεράστιο. Παρόλα αυτά, μια βελτιωμένη έκδοση του Duke 890 δεν θα μας χάλαγε καθόλου.

rc8

Το σύστημα ψύξης είναι μεγαλύτερο στο εμπρός μέρος με το ψυγείο να είναι πιο χαμηλά τοποθετημένο. Στο κομμάτι του σχεδιασμού η μοτοσυκλέτα μοιάζει πολύ με την RC8C μόνο που εδώ θα έχουμε τη χρήση φωτιστικών σωμάτων. Θυμίζουμε ότι η RC8C είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα σε σειρά των 889 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 128 ίππους. Οι αναρτήσεις είναι της WP Apex, τα φρένα της Brembo, οι ζάντες της Dymag, το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 150 κιλά, ενώ διαθέτει άφθονα ηλεκτρονικά και αεροδυναμικά πτερύγια. Η supersport της KTM αν τελικά βγει σε ευρεία παραγωγή αναμένεται να κοστίζει σίγουρα πολύ λιγότερα από τα 35.000€ που κόστισαν οι 100 RC8C.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!