Τα ιπτάμενα ταξί ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη Ρώμη

Τα ιπτάμενα ταξί ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη Ρώμη
Η μετακίνηση εντός πόλης αναμένεται πιο εύκολη από ποτέ με ιπτάμενα οχήματα από το 2024.

Σε μια εποχή όπου η κίνηση γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη, οι λύσεις για μια πιο ευνοϊκή μετακίνηση έρχονται ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μια εξ’αυτών είναι τα ιπτάμενα ταξί, μια νέα υπηρεσία που έρχεται να λύσει τα χέρια εκατομμυρίων ανά τον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε η Volocopter, η αρχή θα γίνει το 2024 στη Ρώμη αποκαλύπτοντας ένα ιπτάμενο drone που θα χρησιμοποιείται ως ταξί στα αεροδρόμια. Στόχος είναι να βελτιστοποιηθεί η μετακίνηση των πελατών που επιθυμούν να αποφύγουν τα έντονα φαινόμενα κίνησης στους δρόμους.

Volovopter

Ήδη το αεροδρόμιο της Ρώμης έχει συνάψει συμφωνία με τη Volocopter ώστε να γίνει μια από τις πρώτες μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου όπου μπορεί να λανσαριστεί αυτή η νέα μορφή αστικής αεροπορικής κινητικότητας. Το όχημα VeloCity θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες με έναν εξ’αυτών να είναι ο οδηγός. Μάλιστα, το ιπτάμενο όχημα διαθέτει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μελλοντικά το VeloCity θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, δίχως οδηγό. Το ιπτάμενο ταξί μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι 110 χλμ/ώρα κι έχει αυτονομία για 35 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου τοποθετούνται σε εννέα σημεία στο όχημα και μπορούν να αντικατασταθούν σε μόλις 5 λεπτά. Το μέγιστο όριο βάρους ώστε να μπορεί να απογειωθεί το VeloCity είναι 900 κιλά, με το βάρος του οχήματος να περιορίζεται στα 700.

Volocopter

Το VeloCity κινείται μέσω 18 έλικες που παίρνουν δύναμη από 18 ηλεκτροκινητήρες. Ο κάθε έλικας έχει μήκος 2,3 μέτρα με το συνολικό μήκος του ιπτάμενου ταξί να είναι 11,3 μέτρα.

Το VeloCity μπορεί να διανύσει μια απόσταση 45 λεπτών σε μόλις 15 λεπτά, όπως είναι αυτή από το αεροδρόμιο της Ρώμης προς το κέντρο της πόλης. Η αρχική τιμή μετακίνησης υπολογίζεται στα 140-150 ευρώ, με την εταιρεία να αναμένεται να μειώσει την τιμή αυτή μελλοντικά. Μέχρι όμως το 2024, έχουν πολλά ακόμα να δουν τα ματάκια μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!