Νέα έκδοση SP για το εκρηκτικό Yamaha MT-10 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Νέα έκδοση SP για το εκρηκτικό Yamaha MT-10 (vid)
Η Yamaha μάς παρουσιάζει την έκδοση SP της κορυφαίας γυμνής MT-10 με αναρτήσεις της Ohlins

Δεν πέρασαν παρά μόλις μερικές ημέρες από την επίσημη παρουσίαση του ΜΤ-10 της Yamaha και η ιαπωνική φίρμα μας έδωσε άμεσα την κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Το MT-10 SP είναι πλέον γεγονός και έρχεται να αναστατώσει ακόμα περισσότερο τους λάτρεις των γυμνών μοτοσυκλετών με κορυφαία περιφερειακά και ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

mt10

Η βασική προσθήκη στην έκδοση SP είναι φυσικά το σύστημα αναρτήσεων της Ohlins. Για το 2022 η Yamaha επέλεξε όχι μόνο να προσφέρει στο κοινό τις κορυφαίες αναρτήσεις, αλλά να πάει ένα βήμα παρακάτω με ημι-ενεργητικό σύστημα. Προερχόμενη από το R1M η επόμενη γενιά του συστήματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης διαθέτει νέα τεχνολογία απόσβεσης με εμβολοειδή βαλβίδα. Το εύρος των ρυθμίσεων είναι πλέον τεράστιο παρέχοντας τρομερό επίπεδο απόκρισης σε κάθε αλλαγή. Ο αναβάτης μπορεί να κάνει όποια παραμετροποίηση θέλει έχοντας τρεις προεπιλογές στην ημι-ενεργητική απόσβεση και τρεις στις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

mt10

Εκτός από τις αναρτήσεις της Ohlins η Yamaha έχει εξοπλίσει το MT-10 SP με νέα ποδιά εμπρός η οποία αποτελείται από τρία μέρη. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο επιθετική η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα προστατεύεται το ψυγείο λαδιού. Στα φρένα έχουμε σωληνάκια με πλεκτή επένδυση και ακτινική τρόμπα Brembo για υψηλότερη ακρίβεια και απόδοση, ενώ ο χρωματισμός της MT-10 SP είναι αποκλειστικός με μπλε, ασημί και μαύρο φόντο.

mt10

Όσον αφορά τον κινητήρα, η ειδική έκδοση SP δεν έχει διαφορές με το τετρακύλινδρο σύνολο των 998 κ.εκ. να αποδίδει 165,9 ίππους και 112Nm ροπής. Φυσικά, συνοδεύεται από την πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών της Yamaha, quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας και σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο. Η νέα MT-10 SP αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!