Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes C-Class All-Terrain

Κώστας Παστρίμας
Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes C-Class All-Terrain
Η Mercedes δημιούργησε μια νέα έκδοση της C-Class για εκείνους που επιδιώκουν λίγη περισσότερη περιπέτεια.

Σου αρέσει το σεντάν σου, αλλά δεν σου αρέσει που δεν πάει εκτός δρόμου ή βρίσκεις τα SUV λίγο ψηλότερα από ότι θα ήθελες; Κανένα πρόβλημα! Η Mercedes βρήκε τη λύση και προσφέρει πλέον τη Σειρά C σε μια νέα έκδοση την οποία ονομάζει All-Terrain. Πρόκειται ουσιαστικά για το premium οικογενειακό μοντέλο το οποίο απέκτησε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic.

C300 AT

Τα βασικά στοιχεία του νέου C-Class All-Terrain ξεκινούν από τα 40 επιπλέον χιλιοστά που απέχει από το έδαφος σε σχέση με το απλό μοντέλο. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα 4Matic της Mercedes, ενώ επιπλέον βρίσκει κανείς δύο επιλογές οδήγησης εκτός δρόμου. Στον σχεδιασμό, η νέα Mercedes ξεχωρίζει από τις ιδιαίτερες γρίλιες στη μάσκα, τους πιο φουσκωμένους προφυλακτήρες και τις ξεχωριστές ζάντες.

Η νέα C-Class All-Terrain είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την C200 4Matic και την C220 d 4Matic. Στην πρώτη περίπτωση ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 λίτρων βενζίνης με την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας αποδίδει 224 ίππους και 300Nm ροπής. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε έναν κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται πάλι με ηλεκτροκινητήρα 48V με την απόδοση να φτάνει τους 220 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 440Nm.

C300 AT

Στην περίπτωση και των δύο κινητήρων συναντάμε εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας. Στο All-Terrain δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα οδήγησης, ενώ προσφέρονται ακόμα δύο, το Off-Road και Off-Road+ για κίνηση εκτός δρόμου. Τα συστήματα προσαρμώζουν τα χαρακτηριστικλά του κινητήρα, της μετάδοσης, του κιβωτίου, του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης και του τιμονιού προκειμένου το αυτοκίνητο να ανταπεξέλθει στις εκτός δρόμου απαιτήσεις.

Στον εξοπλισμό της ειδικής αυτής έκδοσης της C-Class η Mercedes έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στον φωτισμό με ειδικά φώτα Off-Road. Τα συγκεκριμένα φώτα προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες στης εκτός δρόμου διαδρομής και είναι ικανά να φωτίσουν ακόμα και τις πιο κρυφές παγίδες όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 50Km/h.

C300 AT

Ακόμα ένα κορυφαίο σύστημα της Mercedes είναι τα έξυπνα βοηθήματα σε περίπτωση χρήσης τρέιλερ. Η C-Class All-Terrain είναι σε θέση να τραβήξει μέχρι και 1.800 κιλά ενώ με ένα ειδικό σύστημα προσφέρει στο τρέιλερ και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης σε ταχύτητες πάνω από 65Km/h. Επιπλέον, συνοδεύεται με κάμερες 360 μοιρών για εύκολο παρκάρισμα το οποίο γίνεται αυτόματα αν το επιλέξει ο οδηγός με ταχύτητες κάτω από 5Km/h.

Η νέα Mercedes C-Class All-Terrain αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο 2021 με την τιμή να βρίσκεται κοντά στις 53.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!