Πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες για την Porsche

Πάνος Σεϊτανίδης
Πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες για την Porsche
Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε νέες εκδόσεις των 718 Cayman, Taycan και Panamera.

Η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι η δεύτερη σημαντικότερη για την Porsche μετά από εκείνη της Κίνας. Και καθώς εκεί κατέγραψε στο πρώτο 8μηνο του 2021 πάνω από πενήντα χιλιάδες πωλήσεις, εύλογο είναι που επέλεξε να κάνει εκεί μία σειρά από παγκόσμιες πρεμιέρες!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε, που λαμβάνουν χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το οποίο ολοκληρώνεται στις 28/11. Στο περίπτερό της γερμανικής εταιρείας, δίπλα στη κορυφαία 718 Cayman GT4 RS, βρίσκονται η 718 Cayman GT4 RS Clubsport, οι νέες Taycan GTS, και Taycan GTS Sport Turismo καθώς και οι εκδόσεις Platinum των Panamera.

Και στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων συμμετείχαν η σταρ του Χόλιγουντ Αλεξάντρα Νταντάριο και ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νυν πρεσβευτής της εταιρείας με βάση στη Στουτγάρδη, Μαρκ Ουέμπερ.

Porsche Los Angeles Auto Show

«Η Καλιφόρνια είναι κατά κάποιο τρόπο, το δεύτερο σπίτι της Porsche εδώ και πολλές δεκαετίες. Το 2018, παρουσιάσαμε εδώ, στην έκθεση του Λος Άντζελες, την τελευταία γενιά της 911. Τώρα, παρουσιάζουμε την κορυφαία έκδοση του coupé αυτοκινήτου μας της σειράς 718, την 718 GT4 RS. Είναι δύσκολο να περιγράψεις σήμερα τους δρόμους της Καλιφόρνια χωρίς να αναφερθείς στην Taycan. Και οι νέες Taycan GTS διευρύνουν την γκάμα μας ακόμη περισσότερο. Συνολικά, η σύγχρονη, τεχνολογικά καινοτόμα γκάμα της Porsche γίνεται πολύ θετικά αποδεκτή στις ΗΠΑ, ενδεικτικά , το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, αυξήσαμε τις παραδόσεις αυτοκινήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας κατά 30%», δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche AG.

Οι νέες 718 Cayman GT4 RS and 718 Cayman GT4 RS Clubsport

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα στην γκάμα 718, ένα sport οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, τη χαμηλού βάρους κατασκευή του αμαξώματος, τις πολύ μελετημένες ρυθμίσεις για κορυφαία οδική συμπεριφορά, τις προηγμένες αεροδυναμικές λύσεις και τον μοναδικό του ήχο.

Porsche 718 Cayman GT4 RS 718 Cayman GT4 RS Clubsport

«Γυρνώντας» στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ των 20.6 χιλιομέτρων, η GT4 RS ήταν περισσότερα από 23 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την 718 Cayman GT4, κάνοντας χρόνο 7 λεπτά και 04.511 δευτερόλεπτα. Η «καρδιά» αυτού του αυτοκινήτου είναι ο ατμοσφαιρικός, εξακύλινδρος boxer που αποδίδει 500 ίππους (368 kW) και έχει μέγιστη ροπή στρέψης 450 Nm, ενώ το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο PDK, με την κοντή κλιμάκωση, συμβάλει στις εντυπωσιακές επιδόσεις. Η 718 Cayman GT4 RS επιταχύνεται από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 315 χιλιόμετρα/ώρα. Δίπλα στην «πολιτική» έκδοση της GT4 RS, παρουσιάζεται και η αγωνιστή έκδοση 718 Cayman GT4 RS Clubsport, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το 2022 για τοπικούς και διεθνείς αγώνες.

Οι νέες εκδόσεις Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo

Με αυτονομία πάνω από 504 χιλιόμετρα (κατά WLTP) οι νέες Taycan GTS, αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά sport και all-round ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Η ιπποδύναμη των GTS είναι 598 ίπποι (440 kW) και η απόδοση με το overboost μέσω του Launch Control, εντυπωσιακή. Οι ρυθμίσεις σε αυτοφερόμενο αμάξωμα, ανάρτηση και φρένα έχουν προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα χαρακτηριστικά των GTS. Στις optional επιλογές ξεχωρίζει η τετραδιεύθυνση.

Porsche Taycan GTS Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Με την ευκαιρία της πρεμιέρας των εκδόσεων GTS, η Porsche παρουσιάζει και μια τρίτη έκδοση από πλευράς αμαξώματος, την Taycan Sport Turismo, η οποία «στέκεται» ανάμεσα στο αμάξωμα της Taycan και αυτό της Taycan Cross Turismo. H έκδοση Taycan GTS Sport Turismo, μοιράζεται το αμάξωμα με την Cross Turismo, καθώς και τον μεγάλο και πρακτικό χώρο αποσκευών που έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 1.200 λίτρων. Oι Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo, θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2022, ενώ αναμένονται στο προσεχές μέλλον, περισσότερες επιλογές σε όσα αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες των αυτοκινήτων.

Elegant and exclusive: Οι νέες Panamera Platinum Edition

Οι νέες εκδόσεις Platinum της Panamera, συνδυάζουν την κομψότητα και την sport σχεδίαση με τον αναβαθμισμένο πλούσιο εξοπλισμό σε ένα πακέτο με ειδική τιμή. Εξωτερικά οι νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν από τις λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Satin Gloss Platinum, όπως είναι οι εισαγωγές αέρα, το λογότυπο Porsche, ο κωδικός του μοντέλου ή οι τροχοί των 21 ιντσών με τις sport ζάντες. Επίσης, το φινίρισμα των παραθύρων και οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι σε High-Gloss Black χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν.

Porsche Panamera Platinum Edition

Στο εσωτερικό δεσπόζουν το πολυχρηστικό τιμόνι, τα άνετα ηλεκτρικά καθίσματα με τις 14 διαφορετικές ρυθμίσεις και τις μνήμες, τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, το ηχοσύστημα BOSE Surround, το «βουρτσισμένο» μαύρο αλουμίνιο και το ανάγλυφο λογότυπο Porsche στα προσκέφαλα. Επιπρόσθετα, τα μαρσπιέ στις πόρτες είναι και αυτά επενδεδυμένα με μαύρο «βουρτσισμένο» αλουμίνιο και φέρουν τα διακριτικά Platinum Edition. Οι νέες Panamera, θα είναι διαθέσιμες από το τέλος Ιανουαρίου του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!