Ο πλανητάρχης αποδεικνύεται γκαζιάρης (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο πλανητάρχης αποδεικνύεται γκαζιάρης (vid)
O Τζο Μπάιντεν πατάει τέρμα γκάζι δοκιμάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο Hummer.

O νυν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διαφέρει από τους προκατόχους του σε τουλάχιστον ένα πράγμα: το πάθος για το αυτοκίνητο. Η αγάπη του Τζο Μπάιντεν για τους τέσσερις τροχούς είναι γνωστή και διαθέτει μία εξαιρετική συλλογή ζηλευτών μοντέλων.

Όμως ο 79χρονος δεν αρέσκεται μόνο στο να τα χαζεύει – λατρεύει να βρίσκεται και ο ίδιος πίσω από το τιμόνι. Έτσι, όταν πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στο εργοστάσιο Factory ZERO της General Motors, πήρε μία γερή γεύση από τις δυνατότητες που χαρίζει η ηλεκτροκίνηση.

Πάτα γκάζι πρόεδρε!

Ο Μπάιντεν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της GM με αφορμή την έναρξη της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Hummer, ενός μοντέλου καθοριστικού στη μετάβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Όμως δεν περιορίστηκε σε ξενάγηση, πέντε πόζες και χειραψίες με τους διευθυντές, ήθελε να δει από μόνος του τις αρετές του συγκεκριμένου μοντέλου. Έκανε λοιπόν ένα test drive, όπου πήρε μία γεύση από όλες τις λειτουργίες του.

Σε τρία από τα περάσματά του, μάλλον τρόμαξε την προσωπική του ασφάλεια αφού «το σανίδωσε», βιώνοντας από πρώτο χέρι την εντυπωσιακή επιτάχυνση που χαρίζουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Δείτε όσα έκανε, στο video που ακολουθεί…

Ηλεκτρικό θηρίο

To Hummer EV χαρακτηρίζεται ως «supertruck» αφού έχει την αγαπημένη για τους Αμερικανούς διάταξη ενός pick-up. Η GMC (το παρακλάδι της GM που ξέραμε άλλοτε ως General Motors Truck Company) το λανσάρει με το σλόγκαν: «Μηδενικοί ρύποι, μηδενικά όρια».

Τουλάχιστον στη θεωρία κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί αφού εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 1000 αλόγων!

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις αλλά τα 100 χιλιόμετρα/ώρα από στάση, αναμένεται να έρχονται σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα!

GMC Hummer EV

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!