O Αλόνσο πάει για πρωτάθλημα το 2022

O Αλόνσο πάει για πρωτάθλημα το 2022
Ο Ισπανός πιστεύει πως το 2022 η Alpine θα είναι σε θέση να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του στο GP Κατάρ όπου και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2014. Μάλιστα έδωσε την ευκαιρία στην Alpine να ξεφύγει στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 από την AlphaTauri με δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Το 2022 είναι μια άκρως σημαντική χρονιά για τις ομάδες, καθώς έχουν επενδύσει πάρα πολλά χρήματα και χρόνο στα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς. Η τεράστια αλλαγή στους κανονισμούς δεν επιτρέπει λάθη στο σχεδιασμό των μονοθεσίων και οι ομάδες δεν θέλουν να είναι όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται.

Μετά το βάθρο του στο GP Κατάρ, ο Φερνάντο Αλόνσο, δήλωσε στο racefans.net πως στοχεύει στο Πρωτάθλημα το 2022: «Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια. Αλλά θα ήθελα να είμαι στη μάχη με όποιον φτιάξει ένα καλό μονοθέσιο. Όλοι ξεκινούν από το μηδέν την επόμενη χρονιά και είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε γρήγορο αγωνιστικό. Θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με φέτος. Για το 2022 όλοι θα έχουν τις ίδιες κάρτες να παίξουν και πρέπει να είμαστε οι πιο έξυπνοι ώστε να έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο. Νιώθω δυνατός, νιώθω έτοιμος για τη μάχη του Πρωταθλήματος. Για να δούμε τι θα γίνει».

Fernando Alonso

Η Alpine ήταν από τις πρώτες ομάδες που έβαλαν το μονοθέσιο του 2022 στην αεροδυναμική σήραγγα. Επιπλέον για την επόμενη σεζόν, η Renault εξελίσσει έναν κινητήρα με ανανεωμένη αρχιτεκτονική, παραπλήσια σε αυτή των Mercedes και Honda.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!