Το Slavia είναι το νέο compact sedan της Skoda (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το Slavia είναι το νέο compact sedan της Skoda (vid)
Το δεύτερο μοντέλο της τσεχικής φίρμας ειδικά για την αγορά της Ινδίας είναι γεγονός.

Η Skoda Auto, εκτός από το σημαντικό κομμάτι της αγοράς που έχει αναλάβει στην Ευρώπη έχει να παίξει και έναν ακόμα στρατηγικό ρόλο για τον Όμιλο Volkswagen. Με το project INDIA 2.0, το Volkswagen Group στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της SKODA και της Volkswagen στην Ινδία μακροπρόθεσμα και ανάλογα με την εξέλιξη της αγοράς, να επιτύχει συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 5% έως το 2025.

slavia

Μετά λοιπόν από το Kushaq, η Skoda παρουσίασε στην ινδική αγορά το νέο της Slavia. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο σεντάν το οποίο έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Πουνέ της Ινδίας για να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-ΑΟ-ΙΝ η οποία έχει προσαρμοστεί κατάλληλα από την Skoda για την Ινδία. Το όνομα Slavia προέρχεται από τις απαρχές της εταιρείας καθώς τα πρώτα ποδήλατα είχαν την επωνυμία Slavia.

slavia

Το νέο Slavia είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες. Ο ένας είναι ο τρικύλινδρος 1.0 λίτρου TSI ο οποίος αποδίδει 115 ίππους, ενώ υπάρχει και ο 1.5 λίτρων τετρακύλινδρος TSI με τεχνολογία ενεργού κυλίνδρου ο οποίος έχει απόδοση 150 ίππους. Η βασική έκδοση στο κιβώτιο είναι με χειροκίνητο μηχανικό 6τάχυτο, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με DSG αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

slavia

Ο εξοπλισμός είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου με την Skoda να προσφέρει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, οθόνη infotainment 10 ιντσών, σύστημα κλιματισμού Climatronic με Air Care, αισθητήρες βροχής, σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα. Το Slavia έχει και αρκετά μεγάλους χώρους αποσκευών καθώς στο πορτμπαγκάζ υπάρχει δυνατότητα φόρτωσης 521 λίτρων, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 4,541 μέτρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!