H Rimac κατασκευάζει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκίνητου στα Βαλκάνια (vid)

H Rimac κατασκευάζει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκίνητου στα Βαλκάνια (vid)
Αρχίζει η κατασκευή του Rimac Campus στην Κροατία και θα κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ!

Η κροατική εταιρεία Rimac, η οποία μας έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή μοναδικών ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευαστής των νέων εγκαταστάσεών της.

Η ανερχόμενη φίρμα ετοιμάζει τα νέα της κεντρικά γραφεία, τα οποία θα βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ, αναμένεται να κοστίσουν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Στις εγκαταστάσεις θα ενσωματωθεί ένα νέο τμήμα έρευνας και εξέλιξης το οποίο θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία προκειμένου να εξελίξει τόσο τα συστήματα ηλεκτροκινητήρων όσο και τα συστήματα μπαταρίας. Στόχος της Rimac είναι να γίνει βασικός προμηθευτής μεγάλων εταιριών αυτοκινήτου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ενώ παράλληλα θα εξελίσσει και τα δικά της μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα.

Rimac

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα γίνει η παραγωγή του πολυσυζητημένου Rimac Nevera, ένα μοντέλο με απόδοση 1.914 ίππους το οποίο είναι ικανό να επιταχύνει 0-100Km/h σε 1.97 δευτερόλεπτα και να φτάνει τα 412 Km/h τελικής ταχύτητας. Το μέγεθος των εγκαταστάσεων θα αγγίζει τα 200.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα διαθέτει και πίστα δοκιμών, μουσείο και σχεδιαστήριο.

Υπολογίζεται να ασπασχολούνται στο Rimac Campus περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι, όταν αυτό φτάσει στη μέγιστη δυναμική του. Για τους εργαζόμενους επίσης έχει προβλεφθεί χώρος εστίασης στην οροφή, δωμάτιο προβολής ταινιών εικονικής πραγματικότητας, μπαρ, στούντιο κινηματογραφικό, γυμναστήριο, δωμάτιο παιχνιδιών, παιδότοπο, ακόμα και φάρμα για ζώα!

Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των έργων δεν έγινε γνωστό, αλλά τουλάχιστον μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες δίνοντας το έναυσμα για την εκκίνηση της κατασκευής.

Δείτε τι ακριβώς ετοιμάζει η Rimac, στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Rimac

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!