Στην παραγωγή το Rimac Nevera με 1900 ίππους

Στην παραγωγή το Rimac Nevera με 1900 ίππους
Η Rimac θα περάσει στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο hypercar, που θα αποδίδει 1900 ίππους.

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου C_Two έγινε μέσα στο 2018 και τρία χρόνια αργότερα, η Rimac Automobili το περνάει στη παραγωγή με νέο όνομα. Οι Κροάτες δούλεψαν σκληρά και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Το Nevera θα αποτελέσει το δεύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της Rimac και διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για κάθε τροχό, με συνολική απόδοση 1.408 Kw ενέργειας, ή 1.914 ίππων. Παράλληλα παράγει 2.360 Nm ροπής. Τα εντυπωσιακά νούμερα συνεχίζονται, καθώς τα 0-100 χλμ/ώρα τα καλύπτει σε μόλις 1.97 δευτερόλεπτα. Η επιτάχυνση από στάση τα 300 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 9.3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται 412 χλμ/ώρα.

Rimac Nevara

Η μπαταρία του Nevara έχει χωρητικότητα 112 kWh, με την Rimac να δηλώνει πως η αυτονομία είναι στα 550 χιλιόμετρα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας στο 80% γίνεται σε μόλις 22 λεπτά, μέσω γρήγορης φόρτισης 500 kW. H εταιρεία ανέπτυξε τις δικές της μπαταρίες, οι οποίες αποτελούν δομικό μέρος του σασί.

Μοναδικός σχεδιασμός

Το Rimac Nevara διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα ενεργητικής αεροδυναμικής. Η επιλογή υψηλής αεροδυναμικής αντίστασης, αυξάνει την αεροδυναμική απόδοση κατά 326%, ενώ το αναβαθμισμένο αμάξωμα επιτυγχάνει καλύτερη ψύξη του μηχανικού συνόλου. Σε χαμηλές ταχύτητες σε σύγκριση με το πρωτότυπο μοντέλο επιτυγχάνεται καλύτερη ψύξη κατά 30% και σε υψηλές ταχύτητες κατά 7%.

Rimac Nevara

Το συνολικό βάρος του Nevara ;ανέρχεται στα 2.150 κιλά, με τη κατανομή να είναι στο 48/52 (εμπρός/πίσω). Εφοδιάζεται με φρένα 390 mm της Brembo, τα οποία διαθέτουν ένα έξυπνο σύστημα διανομής της κινητικής ενέργειας, όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας πλησιάζει τα ανώτατα όρια.

Rimac Nevara

Το Rimac Nevara θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες, με τους επίδοξους αγοραστές να έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις και πολλαπλές επιλογές διακόσμησης. Κάθε μοντέλο θα φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και CEO της εταιρίας, Ματ Ρίματς, ο οποίος δηλώνει πως και τα 150 αυτοκίνητα θα είναι ξεχωριστά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!