Συνεχίζονται οι διακρίσεις το Hyundai i30 N

Κώστας Παστρίμας
Συνεχίζονται οι διακρίσεις το Hyundai i30 N
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Hyundai i30 N Performance Package κατακτά την κορυφή στα Sport Auto Award

Το Hyundai i30 N από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε από την κορεατική φίρμα έκλεψε τις καρδιές πολλών οδηγών. Πρόκειται για ένα κορυφαίο hot hatch με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα και οδηγική συμπεριφορά βγαλμένη από τις πίστες και τις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Hyundai i30 N κατακτά το κοινό του περιοδικού Sport Auto κερδίζοντας το βραβείο στην κατηγορία compact σπορ αυτοκίνητο μέχρι 40.000 ευρώ. Όπως το 2019 και το 2020, το αυτοκίνητο πλέον στην έκδοση Performance Package δεν είχε αντίπαλο καθώς κέρδισε το 33,4% των ψήφων στην κατηγορία. Το επίπεδο του i30 N Performance Package όσον αφορά τις επιδόσεις, τη δυναμική οδήγηση και την τιμή έχει ανέβει κατακόρυφα προσφέροντας ζάντες 19 ιντσών σφυρήλατες, LED DRL φωτιστικά σώματα και φυσικά τα κορυφαία μηχανικά μέρη του N.

Το νέο i30 N Performance Package είναι εξοπλισμένο με τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 392 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων αυτόματο N DCT το οποίο επιτρέπει στον οδηγό ακαριαίες αλλαγές ταχυτήτων. Ο οδηγός επίσης μπορεί να επιλέξει αν θέλει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 5.9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 Km/h.

Το περιοδικό Sport Auto παρουσίασε το αναγνωρισμένο Sport Auto Award για 29η φορά φέτος. Οι αναγνώστες του Sport Auto κλήθηκαν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα ανάμεσα σε 234 μοντέλα από 18 κατηγορίες. Η ψηφοφορία στέφθηκε από επιτυχία καθώς 20% περισσότεροι λάτρεις του αυτοκινήτου συμμετείχαν φέτος φτάνοντας συνολικά τους 15.522.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!