Συμφωνία Ford και RouteZero στο πλαίσιο της COP26

Κώστας Παστρίμας
Συμφωνία Ford και RouteZero στο πλαίσιο της COP26
Η Ford ενδυναμώνει τη δέσμευσή της για πωλήσεις 100% ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2040

Η Ford είναι από τις εταιρείες που πιέζουν πολύ προς την ηλεκτροκίνηση και μάλιστα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο να πετύχει τους στόχους της. Ο πρώτος και βασικός στόχος είναι να επιτύχει πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε ποσοστό 40-50% μέχρι το 2030, κάτι που έρχεται σε ισορροπία με τις δεσμεύσεις της Ford στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ κατά 50-52% μέχρι το 2030.

Ακόμα μια σημαντική συνεργασία φέρνει την Ford πιο κοντά στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο του COP26 (Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή), η Ford συμφώνησε με την RouteZero σε μία παγκόσμια συμμαχία, αποστολή της οποίας είναι τα 100% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

ford

Παράλληλα με τη συνεργασία με την RouteZero η Ford προχώρησε επίσης στην πρωτοβουλία Better Climate Challenge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (DοE) για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις εγκαταστάσεις της τουλάχιστον κατά 50% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η Ford εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα έχει καταφέρει το 40% των οχημάτων της παγκοσμίως να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Από εκεί και έπειτα, όλα τα μοντέλα που θα πουλάει η εταιρεία στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ στα επαγγελματικά οχήματα μέχρι το 2030 το 65% των μοντέλων θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά με τεχνολογία Plug-In. Ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Στιούαρτ Ρόουλι τόνισε ότι η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις τις με πάνω από 50 επιχειρήσεις, πόλεις και περιοχές που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με στόχο τις 100% μηδενικές εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα και τα van σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!