Έρχεται η ώρα των τελών κυκλοφορίας 2022 - Νέοι τρόποι πληρωμής

Κώστας Παστρίμας
Έρχεται η ώρα των τελών κυκλοφορίας 2022 - Νέοι τρόποι πληρωμής
Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα και θα υπάρχει η νέα δυνατότητα πληρωμής με κωδικό QR.

Η ώρα της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022 έχει σχεδόν φτάσει. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την ονομασία myCar και εκεί θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια. Το ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι και οι γνωστοί τρόποι πληρωμής, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στα ΕΛΤΑ, παραμένουν. Σε αυτούς όμως από φέτος προστίθεται μία ακόμα επιλογή.

Το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα περιλαμβάνει και έναν Κωδικό QR. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον QR Code, οι φορολογούμενοι θα μπορούν σκανάροντας τον κωδικό να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Με τη χρήση του QR, επίσης, η πληρωμή μπορεί να γίνει στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών με επίσκεψη στην τράπεζα.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει την 31η Δεκεμβρίου, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί παρατάσεις σε αυτήν. Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!