GP Βραζιλίας FP2: Ο Αλόνσο έφερε την Alpine στην κορυφή

GP Βραζιλίας FP2: Ο Αλόνσο έφερε την Alpine στην κορυφή
O Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βραζιλίας, ενώ αναμένουμε ακόμα την έκβαση των αγωνοδικών για την έρευνα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Έπειτα από ένα αγωνιώδες βράδυ που δεν έβγαλε πουθενά, η δράση συνεχίστηκε με το FP2, όπου ο Φερνάντο Αλόνσο για την Alpine ήταν ο ταχύτερος οδηγός. Όντας σε τριήμερο που έχουμε Αγώνα Sprint, η δεύτερη περίοδος διεξάγεται το Σάββατο το πρώι (τοπική ώρα) και οι ομάδες επικεντρώνονται σε ρυθμό Αγώνα Sprint και αυτού της Κυριακής.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, o οποίος έγραψε το 1:11.238 με τη μαλακή γόμα. Κανένας δεν κυνήγησε τον απόλυτο χρόνο, με τα περάσματα να είναι πολύ πιο αργά σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,864 δευτ. μακριά από τον Ισπανό, έχοντας γράψει την καλύτερη επίδοσή του στην αρχή της διαδικασίας. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας για λογαριασμό της Mercedes, o οποίος ήταν 1,1 δευτ. μακριά από τον Ολλανδό.

Ο Εστεμπάν Οκόν επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Alpine στο Σάο Πάολο και άφησε πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός αγωνίστηκε με άλλη πίσω αεροτομή, έπειτα από ειδική άδεια που πήρε η Mercedes από τους αγωνοδίκες. Η αεροτομή που χρησιμοποίησε στις κατατακτήριες, είναι ακόμα στα χέρια των αγωνοδικών. Ο Σέρτζιο Πέρεζ βρέθηκε στην 6η θέση με τη δεύτερη RB16B.

Πολύ θετική εμφάνιση από τον Αντόνιο Τζοβινάτσι της Alfa Romeo στην 7η θέση, καθώς βρέθηκε μπροστά από τις δύο Ferrari. O teammate του, Κίμι Ράικονεν όμως ήταν αυτός που έκλεισε την πρώτη 10άδα του FP2.

Ο Λανς Στρολ με την Aston Martin βρέθηκε στην 11η θέση, με τον Καναδό να είναι ο μόνος μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ που ξεπέρασαν τους 40 γύρους στη διαδικασία. Μέτρια εμφάνιση για τη McLaren στις θέσεις 12 και 13, όπως επίσης και για την AlphaTauri που ολοκλήρωσε στο 14 και 16. Οι δύο Williams ήταν και πάλι ταχύτερες από τις δύο Haas, με τον Μικ Σουμάχερ να αγγίζει τους 40 γύρους στο FP2.

Η δράση συνεχίζεται με τον Αγώνα Sprint, απόψε στις 21:30. Συντονιστείτε στο LIVE του Gazzetta από τις 21:15, ενώ αναμένουμε παράλληλα την έκβαση της έρευνας των αγωνοδικών για τους Χάμιλτον και Φερστάπεν.

Αποτελέσματα FP3 GP Βραζιλίας

GP Βραζιλίας FP2

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!