MotoGP Βαλένθια FP2: O Μίλερ μας επανέφερε στην κανονικότητα

MotoGP Βαλένθια FP2: O Μίλερ μας επανέφερε στην κανονικότητα
O Τζακ Μίλερ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βαλένθια, με τους αναβάτες να δείχνουν εντυπωσιακά δείγματα ταχύτητας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, με τον Τζακ Μίλερ να ολοκληρώνει στην κορυφή των χρόνων του FP2 για το GP Βαλένθια. Ο καιρός έκανε το χατίρι στους αναβάτες, καθώς παρά τα σύννεφα που ήταν μαζεμένα πάνω από την πίστα, οι συνθήκες ήταν στεγνές και επέτρεψε στους αναβάτες να γράψουν πολύ γρήγορα περάσματα.

Παρά το γεγονός πως είμαστε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, όλοι θέλουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά δυνατά και με μια καλή εμφάνιση. Ο Τζακ Μίλερ ολοκλήρωσε στην κορυφή των χρόνων με το 1:30.927 και έφερε την ομάδα της Ducati στην κορυφή με μια φοβερή επίδοση στο τέλος της διαδικασίας. Μάλιστα, άφησε στη 2η θέση τον ταχύτατο Πολ Εσπαργκαρό της Honda για μόλις 0,012 δευτ. Ο Ισπανός έχει εξαιρετικό παρελθόν στην πίστα αυτή και αν δεν είχε την πτώση στα τελευταία δευτερόλεπτα, πιθανότατα θα είχε πάρει εκείνος την πρωτοπορία. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια με τη διαφορά του από τον teammate του να είναι μόλις 0,062 δευτ. και αύριο στις κατατακτήριες περιμένουμε μια φοβερή μάχη.

Ο Άλεξ Ρινς είχε μια πολύ καλή επίδοση στο FP2, όντας στην 4η θέση με χρόνο στο 1:31.336 για λογαριασμό της Suzuki. Πίσω του ακολούθησε ο Χόρχε Μαρτίν, ενώ ο Τακάκι Νακαγκάμι ήταν στην 6η θέση. Ο Ζοάν Μιρ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, ενώ θετική εμφάνιση είχε και ο Μπραντ Μπίντερ όντας 8ος. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόσο έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με την 9η ταχύτερη επίδοση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Ζοάν Ζαρκό με την τέταρτη Ducati στις θέσεις αυτές.

Αύριο στο FP3 θα δούμε αρκετούς αναβάτες να πιέζουν περισσότερο, καθώς κανένας δεν επιθυμεί να είναι στο Q1.

H έκπληξη της διαδικασίας ήταν η 11η θέση του Φάμπιο Κουαρταραρό, με τον Γάλλο Πρωταθλητή να κάνει λάθος στην τελευταία του προσπάθεια, με τον εκνευρισμό του να είναι εμφανής. Τις δύο εργοστασιακές Yamaha τις χώρισε ο Αλέις Εσπαργκαρό, ενώ ο Φράνκο Μορμπιντέλι δεν έκανε γρήγορη επίδοση στο τέλος του FP2. Απογοητευτική εμφάνιση είχε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της KTM, ενώ στις θέσεις 19 και 20 όλως περιέργως βρέθηκαν οι πολύ φορμαρισμένοι Ενέα Μπαστιανίνι και Λούκα Μαρίνι.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι στην τελευταία του εμφάνιση στο MotoGP ήταν 21ος, με χρόνο στο 1:31.285.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 11:55 με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές στις 14:55.

Αποτελέσματα FP2 GP Βαλένθια

Valencia FP2

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!