Μια Bentley διασχίζει την Ισλανδία με βιοκαύσιμα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μια Bentley διασχίζει την Ισλανδία με βιοκαύσιμα (vid)
Η Bentley Flying Spur Hybrid διήνυσε 733 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα στο ντεπόζιτο και μία φόρτιση

Ένα πολύ επιτυχημένο πείραμα της Bentley στο κομμάτι της πράσινης ενέργειας ίσως μας δώσει μια ακόμα λύση στην πορεία προς τους μηδενικούς ρύπους. Η Bentley Flying Spur Hybrid κατάφερε να διασχίσει την Ισλανδία χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς από άχυρο και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

bentley

Το αυτοκίνητο διήνυσε 733 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα στο ντεπόζιτο και μία φόρτιση με την Bentley να έχει μερίδιο στην εξέλιξη των συγκεκριμένων βιοκαυσίμων. Το καύσιμο προήλθε από βιομάζα απορριμάτων (άχυρο μεταξύ άλλων) χωρίς κανένα κόστος για την παραγωγή τροφίμων ή το φυσικό οικοσύστημα. Μάλιστα στον ίδιο τον κινητήρα του αυτοκινήτου δεν χρειάστηκε να γίνει καμία μετατροπή και το καύσιμο τοποθετήθηκε στο ρεζερβουάρ μέσω κανονικής αντλίας πρατηρίου. Θυμίζουμε ότι το Flying Spur Hybrid είναι εφοδιασμένο με τον V6 κινητήρα των 2.9 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 544 ίππους και 750Nm ροπής.

bentley

Αποτέλεσμα όλως αυτών ήταν εκτός από τα 733 χιλιόμετρα αυτονομίας να έχουμε 45% μείωση στις εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από τις πηγές προέλευσης της ενέργειας. Η Bentley κάνει το επόμενο βήμα στη στρατηγική της Beyond100 με το Flying Spur Hybrid να δείχνει το δρόμο της πολυτελούς μετακίνησης του μέλλοντος. Από το 2022 η εταιρεία θα έχει στην γκάμα της μόνο υβριδικά μοντέλα, ενώ μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο.

bentley

Το "πράσινο" βιοκαύσιμο δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα θαύμα της σύγχρονης χημείας και αναπτύχθηκε από την Coryton, η οποία υποστηρίζει την Bentley στην έρευνα για ανανεώσιμα καύσιμα. Από την βιομάζα των απορριμάτων δημιουργείται η αιθανόλη η οποία με τη διαδικασία της αφυδάτωσης μετατρέπεται σε αιθυλένιο το οποίο εύκολα μετά μπορεί να γίνει βενζίνη μέσω χημικών διαδικασιών. Από την άλλη, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από το δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ισλανδίας.

bentley

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!