Η Aston Martin Valkyrie βγαίνει στους δρόμους

Η Aston Martin Valkyrie βγαίνει στους δρόμους
H Aston Martin Valkyrie πέρασε επιτέλους στην παραγωγή, με το πρώτο μοντέλο δρόμου με DNA Formula 1 να είναι έτοιμο για την επίσημη παράδοση.

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα hypercars των τελευταίων ετών, η Aston Martin Valkyrie περνά στην παραγωγή και ετοιμάζεται να παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της. Όπως ανακοινώθηκε από την ίδια τη βρετανική φίρμα το υπερπολυτελές αυτοκίνητο βρίσκεται σε πλήρη φάση παραγωγής και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως όλα τα αυτοκίνητα της Aston Martin, έτσι και η Valkyrie κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Γκέιντον του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέσα σε αυτό, έχουν ειδικούς χώρους όπου είναι αποκλειστικά για την παραγωγή της Valkyrie. Συνολικά χρειάζονται 2.000 ώρες για την κατασκευή «στο χέρι», ενώ συνολικά θ παράσουν στην παραγωγή 150 μοντέλα.

Aston Martin Valkyrie

Ο CEO της Aston Martin, Τομπάιας Μορς, δήλωσε. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που ολοκληρώσουμε το πρώτο μας hypercar. Το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie έχει δοκιμάσει όλους όσοι το έχουν δουλέψει στο όριο, αλλά η δέσμευση στο όνειρο έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο Formula 1 για το δρόμο. H Valkyrie γεννιέται από την αφοσίωση μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών και τεχνικών με ιδιαίτερα υψηλή εξειδίκευσης, έχοντας εργαστεί ακούραστα για να φέρουν τη Valkyrie στο στάδιο της παραγωγής. Είμαι βέβαιος ότι οι πελάτες μας θα είναι ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν επιτύχει».

Aston Martin Valkyrie

Η Aston Martin Valkyrie φορά έναν υβριδικό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα και αποδίδει τη μέγιστη δύναμη των 1.115 ίππων και ενσωματώνει τεχνολογίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, απευθείας από τη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!