Κορυφαία διάκριση για το Ford Transit Custom από τον Euro NCAP

Κώστας Παστρίμας
Κορυφαία διάκριση για το Ford Transit Custom από τον Euro NCAP
Το μπεστ σέλερ van της Ford απέσπασε το χρυσό βραβείο από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας οχημάτων.

Η Ford συνεχίζει τις επιτυχίες όσον αφορά την ασφάλεια στα μοντέλα της έχοντας ακόμα μια διάκριση από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Transit Custom να κατακτήσει το Χρυσό Βραβείο μετά από αξιολόγηση των προηγμένων συστημάτων υποστήριξης
οδηγού τα οποία διαθέτει.

transit

Η Ford πλέον είναι η μοναδική εταιρεία με Χρυσές διακρίσεις στις κατηγορίες van του 1 και 2 τόνων με τα μοντέλα Transit Custom και Transit. Ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός ο οποίος χάρισε τις διακρίσεις στο μοντέλο περιλαμβάνει την τεχνολογία υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας (Seat Belt Reminder) και την ψηφιακή κάμερα οπισθοπορίας που προσφέρει διπλάσιο πεδίο ορατότητας από έναν παραδοσιακό καθρέπτη πίσω θέασης, κάτι πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα σε μεγάλα οχήματα όπως είναι τα Transit Custom και transit.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να βρει ο αγοραστής ράγες οροφής τύπου airline με φωτισμό LED για ευκολότερη πρόσδεση φορτίων και διπλό πάτωμα φόρτωσης με υποδαπέδια συρτάρια για περισσότερη ασφάλεια στη μεταφορά προϊόντων. Το Transit Custom έρχεται επίσης και σε μια νέα χρωματική επιλογή, την ματ γκρι η οποία χαρίζει εκλεπτυσμένη εμφάνιση στο van, αλλά ακολουθεί και τη μόδα του συγκεκριμένου δημοφιλούς χρωματισμού.

transit

Όσον αφορά τον κινητήρα, η Ford έχει εξοπλίσει το Custom με το γνωστό 2.0 λίτρων EcoBlue μηχανικό σύνολο πετρελαίου απόδοσης 150 ίππων. Το σύνολο διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 βολτ με την Ford να αναφέρει πως μειώνει την κατανάλωση στην πόλη μέχρι και 5,9%. Μην ξεχνάμε ότι η Ford έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία μέσα στο 2021 με το Tourneo Custom, το αντίστοιχο μοντέλο van μεταφοράς προσωπικού το οποίο έχει 117.014 ταξινομήσεις στην Ευρώπη το πρώτο εννεάμηνο του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!