Chaos - Σπύρος Πανόπουλος: Ποιος είναι ο δημιουργός του ελληνικού supercar

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ο άνθρωπος πίσω από το υπερβολικά φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο σχέδιο για το ελληνικό ultracar.

Το όνομα Σπύρος Πανόπουλος έσκασε σαν κομήτης στα πράγματα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες για το Chaos, το σούπερ υπεραυτοκίνητο που ετοιμάζει και του οποίου οι πρώτες ψηφιακές εικόνες δημοσιεύτηκαν την 1η Νοεμβρίου. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από αυτό το σχέδιο;

Ο Σπύρος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία, του άρεσε η τεχνολογία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το πεδίο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός υπολογιστών και η ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων λογισμικού και υλισμικού.

Κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ

Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα. Η κύρια δραστηριότητά του ήταν ο προγραμματισμός και η χαρτογράφηση των αυτοκινήτων παραγωγής για αύξηση ισχύος. Το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα μπήκε στη σκηνή του ράλι και στους ανταγωνιστές στους αγώνες αναρρίχησης, ταχύτητας και dragster καθώς και μοτοσικλέτας.

Μέχρι το 2005 είχε τη δική του μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής με υψηλής απόδοσης εξαρτήματα τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαρμόζοντας μεταλλουργία και μηχανική υλικών στην έρευνα και την ανάπτυξή του.

Είναι επίσης οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου, που πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης με ένα τετρακύλινδρο αυτοκίνητο με τετρακίνηση, ένα Mitsubishi Evo 9, με 7,7 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου 308 km / h, στα 402 μέτρα. Το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο.

Συνεισφορά στον στρατιωτικό τομέα

Έχει συνεισφέρει την τεχνογνωσία του και στον στρατιωτικό τομέα, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων, πιο ανθεκτικών και υψηλότερης απόδοσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Έχοντας αναπτύξει ανταλλακτικά και τεχνολογίες για τα περισσότερα αυτοκίνητα παραγωγής, σπορ αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα, το 2019 αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό του αποκλειστικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο, το Chaos.