MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP3: Ζαρκό ταχύτερος, εκτός 10άδας Κουαρταραρό και Μπανάια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP Εμίλια-Ρομάνια FP3: Ζαρκό ταχύτερος, εκτός 10άδας Κουαρταραρό και Μπανάια
Στο βρεγμένο Μιζάνο οι Ducati έκαναν πάρτι αλλά οι διεκδικητές του τίτλου θα πρέπει να περάσουν από το Q1.

Η βροχή συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή των αναβατών και των ομάδων το πρωί του Σαββάτου στο Μιζάνο. Στην πολύ κρίσιμη 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, στην οποία αποφασίστηκε ποιοι θα τρέξουν απευθείας στο Q2 αργότερα στις κατατακτήριες και ποιοι θα περάσουν από τη δοκιμασία του Q1, ήταν οι αναβάτες της Ducati που πρωταγωνίστησαν, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων.

Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac ήταν ταχύτερος όλων, έχοντας λιγότερο από 1 δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του τον ομόσταβλό του Χόρχε Μαρτίν. Ο Τζακ Μίλερ ήταν 3ος, μπροστά από τον Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ. Ακολούθησαν οι δύο Repsol Honda των Μαρκ Μαρκέθ και Πολ Εσπαργκαρό. Ο Φράνκι Μορμπιντέλι ήταν η μοναδική Yamaha στη 10άδα στην 7η θέση, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia να ακολουθεί. Τη 10άδα έκλεισαν οι Ντανίλο Πετρούτσι (ΚΤΜ) και Λούκα Μαρίνι (Ducati).

Το πιο σημαντικό γεγονός του FP3 όμως βρίσκεται εκτός 10άδας. Αμφότεροι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη θέση τους σε αυτήν και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τρέξουν στο Q1 για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλή θέση στην εκκίνηση. Ο Πέκο Μπανάια της Ducati ήταν 11ος ενώ ο Φάμπιο Κουαρταρααρό με τη Yamaha παρά την προσπάθειά του έμεινε στη 15η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές, που θα ξεκινήσουν στις 15:10 ώρα Ελλάδας, αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία. Η κατάσταση της πίστας θα παίξει επίσης το ρόλο της, καθώς η βροχή προβλέπεται να σταματήσει και ενδέχεται να έχει στεγνώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Την εξέλιξή τους μπορείτε όπως σε κάθε αγώνα να παρακολουθήσετε μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα FP3

fp3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!