H Ducati προμηθευτής των μοτοσικλετών της MotoE

H Ducati προμηθευτής των μοτοσικλετών της MotoE
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλεκτρικών Μοτοσικλεετών θα έχει νέο κατασκευαστή από το 2023 και αυτός θα είναι η Ducati.

Νέα εποχή για τη MotoE θα ξεκινήσει το 2023, όταν η Ducati θα ξεκινήσει ως ο αποκλειστικός προμηθευτής των ηλεκτρικών μοτοσικλετών του Πρωταθλήματος. Ο τωρινός κατασκευαστής, που είναι η Energica, θα αποσυρθεί στο τέλος του 2022 και τη θέση της θα πάρει η ιταλική μάρκα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία της στα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας.

Η ανακοίνωση έγινε στο Μιζάνο, στο περιθώριο του αγώνα MotoGP, με τον CEO της Ducati Κλαούντιο Ντομενικάλι να δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν τη συμφωνία γιατί, όπως κάθε πρωτιά, αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας. Η Ducati είναι πάντα επικεντρωμένη στο μέλλον και κάθε φορά που εισέρχεται σε έναν νέο κόσμο το κάνει με στόχο να δημιουργήσει το προϊόν με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτή η συμφωνία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την Ducati, η οποία μελετά τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης εδώ και χρόνια, καθώς θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε στο πεδίο του ανταγωνισμού.

Θα εργαστούμε για να δώσουμε σε κάθε συμμετέχοντα στη MotoE μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων και μια μοτοσικλέτα κατασκευασμένη για να αποτελεί παράδειγμα ελαφριάς μοτοσικλέτας. Είναι ο τομέας του βάρους, που είναι θεμελιώδες στοιχείο των αγωνιστικών μοτοσικλετών, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση. Τα ελαφριά μηχανήματα ήταν πάντα στο DNA της Ducati και χάρη στην τεχνολογία και στη χημεία των μπαταριών που εξελίσσονται γρήγορα, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δοκιμάζουμε τις καινοτομίες μας και τις μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις μας σε πίστες σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια δημιουργούμε συναρπαστικά προϊόντα για τους Ducatisti. Είμαι πεπεισμένος ότι, για άλλη μια φορά, θα εκτιμήσουμε την εμπειρία που αποκτάμε στον κόσμο του ανταγωνισμού για να τη μεταφέρουμε και να την εφαρμόσουμε σε μοτοσυκλέτες παραγωγής».

Δηλώσεις έκανε και ο CEO της Dorna Sports, Καρμέλο Εσπελέτα: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε τη Ducati ως τον νέο, αποκλειστικό κατασκευαστή για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE. Με την απίστευτη αγωνιστική ιστορία τους, είναι τιμή μου να καλωσορίσω αυτή τη δέσμευση από έναν από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στο paddock και να αναλάβουμε μαζί αυτή τη νέα πρόκληση. Ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε αυτήν την τεχνολογία να εξελίσσεται και να μεγαλώνει, με το MotoGP και τη MotoE να συνεχίζουν να είναι ηγέτες στην καινοτομία και στην εξέλιξη στη βιομηχανία της μοτοσικλέτας - ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός απίστευτου θεάματος στην πίστα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Energica για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην έναρξη και την ανάπτυξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM Enel MotoE. Η συμβολή της ήταν ανεκτίμητη στο να γίνει η σειρά αυτό που είναι τώρα, καθώς ανυπομονούμε για μια άλλη αγωνιστική σεζόν μαζί το 2022».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!