Ο Χούλκενμπεργκ θα δοκιμάσει μονοθέσιο IndyCar

Κώστας Παστρίμας
Ο Χούλκενμπεργκ θα δοκιμάσει μονοθέσιο IndyCar
Ο Γερμανός πρώην οδηγός της F1 θα οδηγήσει για πρώτη φορά μονοθέσιο IndyCar σε δοκιμές με τη McLaren SP.

Ο Νίκο Χούλκεμνπεργκ απέχει εδώ και λίγο καιρό από το προσκήνιο της Formula 1, καθώς η εμπλοκή που έχει αυτήν τη στιγμή με το σπορ είναι η θέση του 3ου οδηγού στην ομάδα της Aston Martin. Την επόμενη εβδομάδα όμως θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του μονοθέσιο IndyCar.

Αυτό θα συμβεί στις 25 Οκτωβρίου στην πίστα Barber Motorsport Park στις ΗΠΑ, όπου θα κάνει δοκιμές με τη McLaren SP. Οι δοκιμές αυτές με τον Χούλκενμπεργκ θα είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός για την ομάδα, που απλώς θέλει να δώσει στον Γερμανό την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιό της. Ωστόσο, η ομάδα συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» και τρίτο μονοθέσιο του χρόνου, δίπλα σε εκείνα που θα οδηγούν οι Πάτο Ο'Γουόρντ και Φέλιξ Ρόσενκβιστ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δοκιμάσω ένα IndyCar και θα δω περί τίνος πρόκειται. Θέλω να ευχαριστήσω τη McLaren και τη Chevy που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρότι δεν σχεδιάζω προς το παρόν να τρέξω στο IndyCar, θα είναι πολύ ωραίο να οδηγήσω το αυτοκίνητο για πρώτη φορά», είπε ο Χούλκενμπεργκ.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο Χούλκενμπεργκ μόνο αδιάφορος δεν είναι για την προοπτική να τρέξει στο IndyCar. Το τεστ της επόμενης εβδομάδας θα αποτελέσει κριτήριο για το αν θα αποφασίσει να κάνει το βήμα για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Αν το κάνει πάντως, θα είναι μόνο για τα street courses και όχι για τις οβάλ πίστες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!