To ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron που «μάγεψε» τον Πετερανσέλ (vid)

To ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron που «μάγεψε» τον Πετερανσέλ (vid)
Ο Στεφάν Πετερανσέλ ανοίγει τα χαρτιά του μετά τις πρώτες του εμπειρίες με το νέο Audi RS Q e-tron, βγάζοντας έναν ιδιαίτερο θαυμασμό για το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό, καθώς προετοιμάζεται για το Rally Dakar.

O Στεφάν Πετερανσέλ προετοιμάζεται για το επόμενο Rally Dakar, όντας πλέον εργοστασιακός οδηγός της Audi. O Γάλλος ξεκίνησε την καριέρα του πίσω στο 1988 και έχει κατακτήσει συνολικά 14 νίκες στο διάσημο αγώνα. Πλέον, κάνει προετοιμασία για το 34 Dakar της καριέρας του.

Ο Πετερανσέλ δηλώνει φανατικός οδηγών των αγώνων, με τον ίδιο να αποκαλύπτει τη στήριξή του στην Audi, από τότε που ήταν πιο μικρός σε ηλικία. «Είμαι μεγάλος οπαδός όχι μόνο των ράλι αντοχής εκτός δρόμου, αλλά ακολουθώ και πολλούς άλλους κλάδους μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από την εποχή των Group Β, θαύμαζα την Audi στους αγώνες ράλι. Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας τώρα. Υπάρχει ένα πράγμα που διακρίνει πάντα την Audi: ανεξάρτητα από το πού αγωνίζονταν τα ράλι και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ήταν πάντα στον αγώνα για τη νίκη και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα».

Audi Dakar

H Audi θα αγωνιστεί στο επερχόμενο Rally Dakar με το ηλεκτρικό RS Q e-tron, με τον Πετερανσέλ να μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις. «Το καλύτερο πράγμα μετά από τις δοκιμές μας είναι ότι αυτό το σύστημα μετάδοσης προσφέρει τεράστια οδηγική απόλαυση που δύσκολα είχα σκεφτεί πως ήταν εφικτή. Αυτός ο νέος τρόπος κίνησης ανοίγει το δρόμο για τα ηλεκτρικά μοτέρ να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και στην καθημερινή οδήγηση. Το RS Q e-tron, έχει τεράστια ποσότητα ισχύος και ροπής ανά πάσα στιγμή. Κανένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κλασικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν μπορεί να προσφέρει τέτοιες επιδόσεις. Επειδή δεν υπάρχει μετάδοση και δεν χρειάζεται να αλλάζω ταχύτητες, μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στην οδήγηση. Η ακουστική είναι ακόμα ασυνήθιστη για μένα. Σε αντίθεση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο μετατροπέας ενέργειας με τις ταχύτητες περιστροφής του και την ανάπτυξη θορύβου δεν ακολουθεί άμεσα τις εντολές του πεντάλ γκαζιού».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δοκιμών του νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου αγωνιστικού, δηλώνοντας πως δεν θα συμμετάσχουν σε άλλους αγώνες πριν το Dakar. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα εξέλιξης και γι’αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε άλλα ράλι. Ένας λόγος είναι η αλλαγή του Dakar το 2022. Πρέπει να δαμάσουμε τα χιλιάδες χιλιόμετρα άμμου και τις αναποδιές που θα έρθουν. Αν το καταφέρναμε αυτό, τότε θα ήμουν χαρούμενος για ένα αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα».

Audi Dakar

H Audi θα παραταχθεί στο Rally Dakar το 2022 με All Star οδηγικό lineup. Η γερμανική φίρμα θα έχει στο δυναμικό της, εκτός από τον Στεφάν Πετερχανσέλ, τον Πρωταθλητή του WRC, Κάρλος Σάινθ, όπως επίσης και τον Πρωταθλητή DTM και WRX, Ματίας Έκστρεμ.

Image credit: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!