Σουμάχερ: Η Aston Martin ντροπιάζεται

Πάνος Σεϊτανίδης
Σουμάχερ: Η Aston Martin ντροπιάζεται
Ο Ραλφ υπερασπίζεται τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τα βάζει με την ομάδα του.

Μετά από μία μακρά περίοδο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Ραλφ Σουμάχερ έχει τους τελευταίους μήνες πολύ ενεργή παρουσία στα media, με τις δηλώσεις του συχνά να προκαλούν συζητήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Ο αδερφός του σπουδαίου και συνάμα τόσο άτυχου Μίκαελ, μίλησε για τη φετινή σεζόν του συμπατριώτη του Σεμπάστιαν Φέτελ. Μία σεζόν που ξεκίνησε δύσκολα για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, στην πορεία πήρε φόρα με βαθμούς στο Μονακό, τη Γαλλία και το Βέλγιο, τη δεύτερη θέση στο Αζερμπαϊτζάν καθώς και τη δεύτερη θέση στην Ουγγαρία, την οποία έχασε εκ των υστέρων λόγω παρατυπίας στην ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ της AMR21.

Όμως ο... ακτιβιστής Γερμανός μετρά τέσσερις συνεχόμενους τερματισμούς εκτός βαθμών, την ώρα που η ομάδα του, Aston Martin Racing χάνει συνεχώς έδαφος στους κατασκευαστές αφού ναι μεν παραμένει έβδομη, όμως η απόστασή της από την έκτη Scuderia AlphaTauri αυξάνεται. Και σύμφωνα με τον 46χρονο Ραλφ, τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν στην τελική ευθεία της σεζόν.

Sebastian Vettel

«Δεν πιστεύω πως θα δούμε συχνά τον Σεμπάστιαν στο Top-10, εκτός αν συμβούν ατυχήματα στην εκκίνηση, όπως στη Βουδαπέστη. Όμως δεν πιστεύω πως ο Σεμπάστιαν δεν αποδίδει καλά. Περισσότερο πως η ομάδα του ντροπιάζεται αυτή τη στιγμή. Το “πακέτο” της δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν φαίνεται ικανή να το εξελίξει κι αυτό παρότι έχουν πολύ στενή συνεργασία με τη Mercedes. Προφανώς, το γεγονός πως έχουν μόλις στρατολογήσει πολύ κόσμο, μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Είναι σίγουρα πίσω από τη Ferrari και τη McLaren, ακόμα και η AlphaTauri είναι μπροστά τους, άρα θα είναι δύσκολο φινάλε της σεζόν για τον Φέτελ», είπε ο Σουμάχερ στο Sky Γερμανίας.

Ο Ραλφ Σουμάχερ ήταν ενεργός στη Formula 1 την περίοδο 1997-2007. Οδήγησε για λογαριασμό των Jordan, Williams και Toyota, συμμετείχε σε 182 Grand Prix και κέρδισε 6 από αυτά. Επίσης, είχε ισάριθμες pole positions, 8 ταχύτερους γύρους και 27 παρουσίες στο βάθρο.

Πλέον, έχει στρέψει την προσοχή του στην καθοδήγηση του 19χρονου γιου του, Ντέιβιντ, που αγωνίζεται στη Formula 3, έχοντας μία νίκη κι ένα βάθρο στο ενεργητικό του.

Φωτογραφίες: Aston Martin Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!