Ο Φέτελ και το πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο Φέτελ και το πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για τις πρόσφατες ενέργειές του για την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας πως είναι πάθος του και δεν το κάνει για τα μάτια του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, έχει μιλήσει αρκετές φορές σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πολλές περιβαλλοντικές δράσεις το τελευταίο διάστημα.

Το 2020, όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία της Covid-19 και δεν διοργανώνονταν αγώνες, ολοκλήρωσε πρακτική άσκηση στη βιοκαλλιέργεια. Φέτος, έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου μελισσών σε ένα σχολείο πριν από το GP Αυστρίας, ενώ επισκέφτηκε την Ισλανδία, μεταξύ των αγώνων της Formula 1 στο Ζάντβορτ και τη Μόντσα, για να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός εργοστασίου συλλογής και αποθήκευσης αιολικής ενέργειας. Επιπλέον, μετά το GP Μ. Βρετανίας, εθεάθη στις εξέδρες ώστε να μαζέψει σκουπίδια που είχαν αφήσει οι θεατές, ενώ έχει μιλήσει ανοικτά για την ανάγκη της Formula 1 να σκεφτεί περισσότερο το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του GP Ρωσίας, ο Φέτελ μίλησε για το μήνυμα που μπορεί να διαδώσει μια προσωπικότητα σαν τη δική του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος. «Δεν το κάνω απλά για να το βλέπει ο κόσμος. Προτεραιότητα έχει να διασφαλίσω πως αυτό που κάνω έχει νόημα. Στην πραγματικότητα βοηθάει το μέρος που είμαστε σε οτιδήποτε κι αν κάνουμε. Θα ήταν καλό να μιλήσω για τις πρωτοβουλίες που πήραμε για τις μέλισσες. Δημιουργήσαμε ένα χώρο, ένα σπίτι για να ζήσουν και να επιστρέψουν. Αυτό είναι πάντα το πρωταρχικό ενδιαφέρον. Είναι φοβερό αν κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί περισσότερο και επίσης να εμπνεύσει άλλους να πράξουν ανάλογα. Είναι ωραίο να συζητάμε για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πιστεύω πως πρέπει να τα κάνουμε πράξη. Αλλιώς δεν πιστεύω πως είναι κάτι το ουσιώδες, κάτι το αυθεντικό».

Ο Φέτελ βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας οδηγών με 35 βαθμούς.

Image credit:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!