Tέλος στα «τυφλά σημεία» βάζει η Honda

Tέλος στα «τυφλά σημεία» βάζει η Honda
Η Honda αποκάλυψε το νεο πρωτοποριακο σύστημα ασφαλείας, Honda SENSING 360, και έχει ως στόχο τη μείωση των συγκρούσεων στους δημόσιους δρόμους.

Η Honda Motor αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda Sensing 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συνεισφέρει στην αποφυγή συγκρούσεων και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι. Ακόμα πιο εξελιγμένο από το προηγούμενο σύστημα, το Honda Sensing 360 διαθέτει εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης όχι μόνο μπροστά και πίσω, αλλά και από όλες τις κατευθύνεις γύρω από το όχημα. Η χρήση του Honda Sensing 360 θα ξεκινήσει επίσημα το 2022 με την εμπορική κυκλοφορία του προϊόντος στην Κινεζική αγορά. Η Honda σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή του σε όλα τα μοντέλα που θα πωλούνται στις σημαντικότερες αγορές μέχρι το 2030.

Με όραμα μία κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες των δρόμων, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο σλόγκαν “Safety for Everyone”, η Honda υποστηρίζει την έρευνα & εξέλιξη τεχνολογιών ασφάλειας από απόψεως εξοπλισμού αλλά και λογισμικού. Από το 2014 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το σύστημα προηγμένης ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda Sensing έχει εξελιχθεί περαιτέρω, με τη χρήση του να επεκτείνεται στα μοντέλα μαζικής παραγωγής σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη των οδηγών Honda σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες.

Honda Sensing 360

Το Honda Sensing 360 πετυχαίνει ανίχνευση 360 μοιρών μέσω της προσθήκης πέντε μονάδων ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος μπροστά και σε κάθε γωνία του οχήματος, επιπλέον της μονοεστιακής κάμερας που χρησιμοποιείται από την τρέχουσα έκδοση Honda Sensing. Αυτή η εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης καλύπτει τυφλά σημεία γύρω από το όχημα που δύσκολα ελέγχονται οπτικά από τον οδηγό και συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα και πεζούς, καθώς και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι. Για την εξέλιξη του Honda Sensing 360, η Honda αξιοποίησε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από την έρευνα & ανάπτυξη τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3.

Η Honda στοχεύει στην επίτευξη μηδενικού αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα της μάρκας σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Αξιοποιώντας τα μοναδικά της πλεονεκτήματα ως κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η Honda θα συνεχίσει παράλληλα τις προσπάθειές της να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας κοινωνίας με μηδενικές συγκρούσεις.

Honda Sensing 360

Τα χαρακτηριστικά του Honda Sensing 360

Το Collision Mitigation Braking System αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης όταν το αυτοκίνητο στρίβει αριστερά ή δεξιά σε μία διασταύρωση σε συμβατικό δρόμο, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει άλλα οχήματα ή πεζούς. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει και να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με άλλο όχημα ή πεζό που εισέρχεται στη διασταύρωση ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Honda Sensing 360

Το Front Cross Traffic Warning ειδοποεί τον οδηγό για οχήματα που ετοιμάζονται να διασχίσουν τη διασταύρωση από το πλάι και μπροστά, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα ή ξεκινά από στάση σε μία διασταύρωση σε συμβατικό δρόμο. Όταν αναγνωρίσει επικείμενη σύγκρουση, το σύστημα εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στο ταμπλό για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον οδηγό και να τον παροτρύνει σε ενέργειες προς αποφυγή της σύγκρουσης.

Το Last Lane Collision Magnitude αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης με το όχημα που ακολουθεί αλλά βρίσκεται στο τυφλό σημείο. Tότε εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στο ταμπλό για να ενεργοποιήσει τον οδηγό και να τον υποστηρίξει στους ελιγμούς αποφυγής της σύγκρουσης.

Honda Sensing 360

To Active Lane Change Assist μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα υποστηρίζει τους ελιγμούς διεύθυνσης για την αλλαγή λωρίδας, εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Τέλος, το Cornering Speed Assist, χρησιμοποιώντας μία εμπρόσθια κάμερα, το σύστημα ανιχνεύει την καμπύλη της λωρίδας πριν την στροφή και υποστηρίζει τον οδηγό να στρίψει ομαλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!