Το νέο Audi R8 θα είναι υβριδικό ή εξηλεκτρισμένο

Το νέο Audi R8 θα είναι υβριδικό ή εξηλεκτρισμένο
Η Audi βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της επόμενης γενιάς του Audi R8, με το μοντέλο να αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 και θα διαθέτει εξηλεκτρισμένο ή υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Το Audi R8 είναι το supercar της Audi που στολίζει την γκάμα της γερμανικής φίρμας από τις αρχές της χιλιετίας. Επιπλέον, η αγωνιστική του έκδοση έχει κατακτήσει μεγάλες νίκες στους μεγαλύτερους αγώνες αντοχής που έχει συμμετάσχει, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα αναφορικά για την επόμενη γενιά του R8.

O επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi, Χίλντεγκαρντ Βόρτμαν, δήλωσε πρόσφατα στο Top Gear. «Το R8 είναι ένα ιστορικό μοντέλο για την Audi. Ο διάδοχός του δεν πρέπει να είναι απλά ένα R8 με ηλεκτρικό μοτέρ. Πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό R8».

Audi R8

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Auto Bild, η Audi αναμένεται να λανσάρει την επόμενη γενιά του R8 το 2023. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα φορά έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων και μαζί με δύο τούρμπο θα αποδίδει από 353 έως 641 ίππους. Αυτό σημαίνει πως η «ατμοσφαιρική» εποχή του μοντέλου θα τελειώσει. Το μοντέλο του κινητήρα χρησιμοποιείται σε πολλά αυτοκίνητα στο Volkswagen Group, από τα μοντέλα RS της Audi, μέχρι και τη Lamborghini Urus.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το νέο Audi R8 θα αποδίδει κοντά στους 700 ίππους και θα έχει μάλιστα τη βοήθεια ενός υβριδικού συστήματος. Επιπλέον, δεν αποκλείεται το R8 να κυκλοφορήσει με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Στο παρελθόν, η φίρμα είχε λανσάρει το R8 e-tron σε μόλις 100 μονάδες παραγωγής.

Μένει να αποδειχθεί το πότε η Audi θα ανακοινώσει την επόμενη γενιά του R8 και το ποιες αλλαγές θα γίνουν στο μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!