Αλόνσο: «O Ράσελ θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Χάμιλτον»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αλόνσο: «O Ράσελ θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Χάμιλτον»
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως ο ερχομός του Τζόρτζ Ράσελ στη Mercedes θα φέρει τον Λιούις Χάμιλτον σε δύσκολη θέση, έχοντας ήδη αποδείξει την αξία του.

Το 2022 οι Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ θα είναι το νέο οδηγικό lineup της Mercedes στη Formula 1. Ο Βάλτερι Μπότας θα αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα, οδεύοντας προς την Alfa Romeo. H κίνηση αυτή των Πρωταθλητών θα φέρει την πρώτη αλλαγή από το 2017, όταν ο Φινλανδός αντικατέστησε τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ράσελ θα οδηγήσει για τη Mercedes. Όντας οδηγός εξέλιξης τα τελευταία χρόνια Βρετανός αντικατέστησε τον Χάμιλτον που είχε νοσήσει από Covid, στο GP Σακχίρ το 2020 φτάνοντας κοντά στη νίκη.

Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, πιστεύει πως ο ερχομός του Ράσελ στη Mercedes δεν θα είναι καθόλου καλή είδηση για τον Χάμιλτον. «Πιστεύω πως ο Ράσελ έχει δείξει ήδη το μέγεθος του ταλέντου του σε πολλές περιπτώσεις ήδη. Ακόμα και πέρυσι στο Μπαχρέιν που έφτασε κοντά στη νίκη. Σίγουρα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από τον Βάλτερι και θα είναι μεγάλη πρόκληση για τον Χάμιλτον. Όμως είναι και στο χέρι της Mercedes να τους παρέχει ένα καλό μονοθέσιο. Πιστεύω πως ο Ράσελ είναι έτοιμος για την πρόκληση αυτή. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τη μάχη αυτή».

Στο 2021 ο Ράσελ έχει κατακτήσει 16 βαθμούς ως τώρα, με τη 2η θέση στο GP Βελγίου –που δεν έγινε ποτέ– να είναι το καλύτερο αποτέλεσμά του.

Image credit: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!