Η F1 θα χάσει την αξία της προειδοποιεί ο Φέτελ

Η F1 θα χάσει την αξία της προειδοποιεί ο Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξαπόλυσε ακόμα μια επίθεση προς τη Formula 1, τονίζοντας αυτή τη φορά πως ο μεγάλος αριθμός αγώνων κάνει συνολικά κακό στο σπορ.

Το 2022 η Formula 1 θα αγωνιστεί σε 23 διαφορετικές πίστες, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός θα είναι νέο ρεκόρ, με το πρωτάθλημα να ξεκινά Μάρτιο και να ολοκληρώνεται Νοέμβριο. Το αντίξοο αυτό πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολο για το προσωπικό των ομάδων, ενώ παράλληλα το αίτημα να μην υπάρξουν triple-headers δεν έγινε αποδεκτό. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα το 2022, θα διεξαχθούν 6 αγώνες σε 7 εβδομάδες.

Ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, πιστεύει πως ο όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγώνων κάνει κακό στη Formula 1. «Κατά τη γνώμη μου, η οποία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, δεν πρέπει να έχουμε τόσους πολλούς αγώνες. Για πολλούς λόγους. Ο ένας που σκέφτομαι είναι πως ο κόσμος δεν προλαβαίνει να τους δει όλους. Δεν έχει πλέον την ίδια αξία, την ίδια ιδιαιτερότητα, αν έχουμε τόσους αγώνες. Δεύτερον, συμπάσχω με το προσωπικό των ομάδων. Εμείς οι οδηγοί είμαστε σε καλή μοίρα. Πηγαίνουμε στην πίστα την Τετάρτη το βράδυ και φεύγουμε την Κυριακή το βράδυ αν βρούμε κάποια πτήση. Αλλά η ομάδα έχει ήδη περισσότερο στρες. Το προσωπικό καταφθάνει από την προηγούμενη εβδομάδα για να στήσει το γκαράζ, πρέπει να εργαστούν όλη την εβδομάδα και μετά τον αγώνα να τα μαζέψουν όλα και να τα στείλουν στο εργοστάσιο. Δεν έχουν καθόλου χρόνο για τον εαυτό τους. Είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος συνειδητοποιεί πως δεν ζει για να δουλεύει και πως η ζωή τους δεν ανήκει στους εργοδότες», δήλωσε ο Γερμανός πολυπρωταθλητής σε επιλεγμένα Μέσα στο πλαίσιο του GP Τουρκίας.

Aston Martin F1

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φέτελ διαφωνεί με τη στάση της Formula 1. Πριν λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί ενάντια στο πλάνο του σπορ για τη χρήση συνθετικών καυσίμων μελλοντικά. Στη φετινή σεζόν της Formula 1, o 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται στη 12η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 35 βαθμούς, έχοντας ανέβει μόλις μία φορά στο βάθρο με τα «πράσινα». Η Aston Martin είναι στην 7η θέση στη βαθμολογία των Κατασκευαστών με 61 βαθμούς.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!