H Hyundai επενδύει σε συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου

H Hyundai επενδύει σε συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου
Η Hyundai ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη επένδυση στα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου με τη δημιουργία δύο εργοστασίων στην Κορέα, με την επένδυση να αγγίζει τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η Hyundai πραγματοποίησε την τελετή έναρξης εργασιών για το νέο εργοστάσιο που θα παράγει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα στη Cheongna International City του Ίνχεον. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Μουν Τζάε-Ιν και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χόνγκ Ναμ-Κι.

Η Hyundai Mobis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στα δύο αυτά εργοστάσια. Η παραγωγή στα εργοστάσια αυτά, θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όταν λειτουργήσουν πλήρως, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ετησίως.

Η Hyundai Modbis θα διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως και αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον παγκόσμια δράση για υδρογονοκίνηση με την προσθήκη νέων μονάδων παραγωγής. Στόχος της Hyundai Mobis είναι να λειτουργήσει συνολικά τρεις μονάδες κυψελών καυσίμου. Το 2018, η εταιρεία έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που δημιούργησε ένα πλήρες σύστημα παραγωγής στοιβών κυψελών καυσίμου καθώς και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο Σούνγκτζου της Κορέας. Το εργοστάσιο αυτό, είναι ικανό να παράγει περίπου 23.000 συστημάτων κυψελών υδρογόνου ετησίως.

Hyundai i30 N

Ο πρόεδρος και CEO της Hyundai Mobis, Σουνγκ Χουαν Τσο, δήλωσε. «Παρά την αβεβαιότητα, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μεγάλη επένδυση για να εξασφαλίσουμε κορυφαία ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε εγκαταστάσεις και να ενισχύουμε το κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου καθώς και να επεκτείνουμε το οικοσύστημα».

Με την ολοκλήρωση των νέων εργοστασίων, η Hyundai Mobis σχεδιάζει να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της που εφαρμόζουν συστήματα κυψελών καυσίμου και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες υδρογόνου. Τα περισσότερα συστήματα κυψελών καυσίμου που παράγονται από τη Hyundai Mobis χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου, αλλά η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως μηχανήματα κατασκευών έργων και εξοπλισμό Logistics.

Το περασμένο έτος, η Hyundai Mobis ανέπτυξε τροφοδοτικά κυψελών καυσίμου που διατίθενται σε περονοφόρα ανυψωτικά υδρογόνου, επεκτείνοντας τις δυνατότητές της στον κλάδο των μηχανημάτων κατασκευών έργων. Πρόκειται γεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από μόνες τους συνδυάζοντας μια στοίβα κυψελών καυσίμου, μια δεξαμενή υδρογόνου και μια συσκευή ψύξης.

Σήμερα η εταιρεία αναπτύσσει τροφοδοτικά για εκσκαφείς με καύσιμο υδρογόνου και σχεδιάζει να διευρύνει τα συστήματα κυψελών καυσίμου σε μικρά ιπτάμενα οχήματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!