Καμπανάκι από τον CEO της VW: Μπορεί να χαθούν 30.000 θέσεις εργασίας

Κώστας Παστρίμας
Καμπανάκι από τον CEO της VW: Μπορεί να χαθούν 30.000 θέσεις εργασίας
Ο Χέρμπερτ Ντις προειδοποιεί ότι η αργή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί φέρει χιλιάδες απολύσεις.

Ο Χέρμπερτ Ντις είναι ο CEO της Volkswagen και ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν από μερικές εβδομάδες παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου και είπε ότι ο ανταγωνισμός από νεοεισερχόμενους στη γερμανική αγορά, όπως η Tesla, σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να επιταχύνει τη μετάβασή της σε ηλεκτρικά οχήματα. Στην ομιλία του προειδοποίησε ότι μπορεί να χαθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας εάν η μετάβασή του Γερμανού κατασκευαστή στα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ αργή.

Ο Ντις έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητα των ανταγωνιστών της VW στην παραγωγή, φέρνοντας για παράδειγμα την Tesla, που σχεδιάζει να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο με 12.000 εργαζόμανους, ενώ το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ κατασκευάζει 700.000 οχήματα ετησίως αλλά και με 25.000 εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο της VW στο Βόλφσμπουργκ δεν παράγει καθόλου ηλεκτρικά οχήματα και αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα, καθώς η παραγωγή του Project Trinity, του φιλόδοξου σχεδίου των Γερμανών για το ηλεκτροκίνητο σεντάν που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το 2026.

Οι δηλώσει του Ντις έφτασαν φυσικά και στο σωματείο των εργαζομένων της Volkswagwen, εκπρόσωπος του οποίου απλώς δήλωσε: «η μείωση 30.000 θέσεων εργασίας είναι παράλογη και αβάσιμη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!