Αυτό είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Honda (vid)

Αυτό είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Honda (vid)
Η Honda συνεχίζει το εντυπωσιακό άνοιγμά της προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας 5 νέα μοντέλα με φουτουριστικό σχεδιασμό.

Η Honda παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική σειρά e:N, με τα δύο πρώτα μοντέλα να περνάνε στην παραγωγή την άνοιξη του 2022. Η νέα ηλεκτροκίνητη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ενώ αποκάλυψε παράλληλα πως ορισμένα εξ’αυτών θα κυκλοφορήσουν και εκτός αυτής, δίχως όμως να αναφέρει ποια μοντέλα. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως και η Honda θα λανσάρει 10 μοντέλα τα επόμενα 5 χρόνια.

Honda e:N

Η σειρά e:N βασίζεται στη νέα ξεχωριστή αρχιτεκτονική της Honda, έχοντας έναν ιδιαίτερο φουτουριστικό σχεδιασμό. Το σύνθημα της γκάμας είναι “Dynamic, Intelligence and Beauty”, δηλαδή «Δυναμισμός, Ευφυΐα και Ομορφιά». Η Honda δεν αποκάλυψε πολλά για την πλατφόρμα, αλλά σημείωσε ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις της αρχιτεκτονικής e:N που θα διαθέτει εκδόσεις με κίνηση είτε στους εμπρός τροχούς, είτε σε όλους.

Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορίσουν θα ονομάζονται e:NS1 και e:NP1 και θα βασίζονται στο νέο HR-V. Και τα δύο crossover θα διαθέτουν παρόμοιο σχεδιασμό που ενσωματώνει μια πλήρως κλειστή μάσκα, λεπτούς προβολείς και μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Honda e:N

Τα e:NS1 και e:NP1 μοντέλα, θα διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων και τεράστιο σύστημα ψυχαγωγίας με κατακόρυφο προσανατολισμό. Δεδομένου ότι η οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι τόσο μεγάλη, χωρίστηκε σε τρία διαφορετικά τμήματα.

Honda e:N

Η Honda δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα, όμως αναμένεται να έχουν 500 χλμ αυτονομίας και θα επιταχύνουν από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!