Ο Εμίρης και η Emira (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Εμίρης και η Emira (vid)
H νέα Lotus πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Μέση Ανατολή

Το όνομά της είναι Emira και αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της Lotus Cars που παίρνει ώθηση αποκλειστικά από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα μπορεί να πάρει από δύο, μιας και οι τυχεροί που θα το αποκτήσουν έχουν επιλογή.

Από τη μία τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3.5 lt της Toyota, που έχει χρησιμοποιηθεί και στις Exige και Evora. Από την άλλη, από το προσεχές καλοκαίρι θα υπάρχει και η επιλογή του 2λιτρου Twin-Turbo της AMG με την οποία η βρετανική μάρκα ξεκίνησε τεχνολογική συνεργασία.

Ας αφήσουμε όμως το αύριο, να επικεντρωθούμε στο σήμερα. Μια και η Lotus Cars διανύει νέα εποχή, έχει και φιλόδοξα σχέδια για το νέο της μοντέλο. Και ποιο κομμάτι του πλανήτη αποτελεί ιδανικό τόπο πώλησης πανάκριβων supercars; Μα φυσικά η Μέση Ανατολή.

Επιδόσεις που ζαλίζουν

Η Emira λοιπόν έκανε ντεμπούτο στον Κόλπο, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Σακχίρ και την πίστα που από το 2004 μέχρι σήμερα φιλοξενεί το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Εκεί ξεδίπλωσε τις αρετές της (0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα στα 290 χιλιόμετρα/ώρα), οργώνοντας επιδέξια τη δημοφιλή πίστα. Εντυπωσιακή, αεροδυναμικά αποδοτική, ένα μοντέλο που κουβαλά τη σπουδαία κληρονομιά της μάρκας.

Συνήθως σε τέτοια event βλέπουμε πίσω από το τιμόνι τον Τζένσον Μπάτον, παγκόσμιο πρωταθλητή Formula 1 του 2009 και νυν δοκιμαστή της Lotus. Μόνο που αυτή τη φορά ο Βρετανός άφησε κάποιον που ξέρει καλύτερα τα… κατατόπια να οδηγήσει. Δεν είναι Εμίρης (ποτέ μην αφήνεις την πραγματικότητα να χαλάει έναν ωραίο τίτλο), είναι όμως Σεΐχης.

Το όνομά του είναι Σαλμάν μπιν Ισά Αλ Καλίφα, είναι ο Πρίγκιπας και Πρωθυπουργός του Μπαχρέιν αλλά ταυτόχρονα και γνήσιος petrolhead. Γι’ αυτό και είναι εκείνος που μας παρουσιάζει τη Lotus Emira, στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!