Ασταμάτητο το Skoda Fabia Rally2

Ασταμάτητο το Skoda Fabia Rally2
H Skoda Motorsport είχε ένα άκρως παραγωγικό ξεκίνημα στον μήνα Οκτώβριο, με συνολικά 134 Fabia Rally2 evo να αγωνίζονται σε πρωταθληματικούς αγώνες ράλι, με αποκορύφωμα το Ράλι Φινλανδίας του WRC.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση ήταν το πρώτο του Οκτωβρίου για τη Skoda και τη Fabia Rally2 evo. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το πρώτο τριήμερο του μήνα 134 συνολικά Skoda Fabia Rally2 evo, αγωνίζονταν σε διάφορους αγώνες ανά τον κόσμο, κατακτώντας πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχώντας πλήρως στο βάθρο. O αιρθμός αυτός είναι ένα νέο ρεκόρ για την Skoda Motorsport.

Στην κορυφή της πυραμίδας, οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA (WRC) καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA (ERC). Στην πρώτη περίπτωση, το Ράλι Φινλανδίας, δέκατος γύρος WRC του 2021 και γνωστό στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Ράλλυ των Χιλίων Λιμνών, τέσσερα ιδιωτικά πληρώματα Skoda κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη WRC3. Οι τοπικοί ήρωες Εμίλ Λίντχολμ και Ρίτα Χαμαλάινεν τερμάτισαν στην 1η θέση στον αγώνα. Οι πρόσφατα στεφανωμένοι νέοι πρωταθλητές Φινλανδίας, ήταν σε μια δική τους κατηγορία στις εξαιρετικά γρήγορες χωμάτινες διαδρομές γύρω από την περιοχή της Jyväskylä. Στους φιδίσιους δασικούς δρόμους με μέσες ταχύτητες που ξεπερνούν αρκετές φορές τα 120 χλμ./ώρα, το πλήρωμα κέρδισε τις 11 από τις 19 ειδικές στη WRC3, με τo Skoda Fabia Rally2 evo τους.

Skoda Fabia

Πίσω τους, δύο ακόμα αμιγώς φινλανδικά πληρώματα, επίσης με Skoda Fabia Rally2 evo, ενώ και το τέταρτο στη WRC3 πλήρωμα, οδηγούσε ίδιο αυτοκίνητο. Συνολικά, επτά Skoda Fabia Rally2 evo πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα της WRC3, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τη δυναμική του αυτοκινήτου και αποδεικνύοντας γιατί η ταχύτητα και η αξιοπιστία της SKODA FABIA Rally2 evo – παράλληλα με την υποστήριξη και την εξέλιξη που προσφέρει η Skoda Motorsport – είναι η πρώτη επιλογή για τους ιδιώτες αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, ο Αντρέας Μίκελσεν και ο συνοδηγός του, Έλιοτ Έντμονσον, της ομάδας Toksport WRT με υποστήριξη της Skoda Motorsport, κέρδισαν το Ράλι Serras de Fafe e Felgueiras στην Πορτογαλία, τον έκτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) για το 2021. Ο Νορβηγός, έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο στην WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), επέλεξε τη συμμετοχή στον αγώνα του ERC στην Πορτογαλία, ώστε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Skoda Fabia

Με τη νίκη στο Ράλι Serras de Fafe e Felgueiras, ο Μίκελσεν έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να γίνει πρωταθλητής FIA European Rally του 2021. Ήταν η δεύτερη νίκη του Νορβηγού στο ERC της σεζόν στο τιμόνι της Skoda Fabia Rally2 evo, ο οποίος διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη. Ο Mikkelsen ήταν εξαιρετικά ταχύς στην Πορτογαλία και βασιζόμενος στην αξιοπιστία της Skoda Fabia Rally2 evo – σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του για τη νίκη αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα – κατέκτησε την 1η θέση. Και εδώ η Skoda αποδείχθηκε κυρίαρχη, με τέσσερα ακόμη πληρώματα με Skoda Fabia Rally2 evo να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα.

Επόμενος γύρος του WRC είναι το Ράλι Ισπανίας στις 14-17 Οκτωβρίου 2021. Στον αγώνα της Καταλονίας θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC και ο νεαρός Τσέχος Ντομινίκ Στριτέσκι και θα μοιραστεί μία Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 evo με τον συνοδηγό του Jiří Hovorka.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!