Φουλ επίθεση από τη Mazda στα SUV

Φουλ επίθεση από τη Mazda στα SUV
Η Mazda ανακοίνωσε πως σε διάστημα δύο ετών θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα για την αγορά της Ευρώπης, το CX-60 και το CX-80, διευρύνοντας την γκάμα της, ενώ θα λανσάρει τα νέα CX-50, CX-70 και CX-90.

Η Mazda ανακοίνωσε τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV της, από το 2022 κι έπειτα. Δύο νέα μοντέλα από την μεγάλη ομάδα μοντέλων της εταιρείας, το Mazda CX-60 και το Mazda CX-80, πρόκειται να παρουσιαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

Για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση στην κατηγορία, η Mazda θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της μία πληρέστερη γκάμα επιλογών μοντέλων SUV, που θα συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική απόλαυση η οποία και αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε μοντέλου Mazda.

Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης, θα παρουσιαστούν τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα, και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.

Mazda

Τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα, το Mazda CX-60 και Mazda CX-80, θα δημιουργήσουν μία θετική μέσο και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Εκμεταλλευόμενη πλήρως την εξέλιξη των εργοστασίων και τη στρατηγική της παραγωγής, που ενσωματώνει την τεχνολογία Skyactiv, τον ομαδικό προγραμματισμό, και την ευέλικτη παραγωγή, η Mazda πρόκειται να διευρύνει τη γκάμα των SUV της, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Προσφέροντας δύο και τρείς σειρές καθισμάτων, το CX-60 και το CX-80 αντίστοιχα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων, καθώς θα εφοδιάζονται με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Θα παρουσιαστούν επίσης και ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος (straight-six) βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση φιλική προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα λανσαριστεί μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού (EV) μοντέλου μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, που ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της ιαπωνικής φίρμας ως γεννήτρια.

Mazda

Από το 2025, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα βασισμένα πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV). Με την εισαγωγή αυτών των μοντέλων, η Mazda βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030.

Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, το Mazda CX-5, το οποίο έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, παραμένει ένα από τα βασικά μοντέλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mazda παγκοσμίως. Το CX-5 και άλλα μοντέλα όπως το CX-30, θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γκάμα των crossover SUV της Mazda. Η εξέλιξη του σχεδιασμού, οι προϊοντικές βελτιώσεις, και η εισαγωγή των τελευταίων τεχνολογιών ασφάλειας και χαρακτηριστικών δικτύωσης, ενισχύουν συνεχώς τη σειρά μοντέλων διατηρώντας παράλληλα και την ελκυστικότητά τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!