Η πρωτοποριακή διαφήμιση της Jeep για το Wrangler 4xe (vid)

Η πρωτοποριακή διαφήμιση της Jeep για το Wrangler 4xe (vid)
Η Jeep στην Κορέα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να διαφημίσει το νέο Wrangler 4xe, παίρνοντας έμπνευση από την επιστροφή στο μέλλον.

Στην θρυλική ταινία “Back to the future” του 1985, ο ήρωας της ταινίας Μάρτι Μακφλάι (Michael J. Fox ), ταξιδεύει στο τότε μακρινό 2015. Η φουτουριστική ατμόσφαιρα, όπου τα αυτοκίνητα πετάνε και ανεφοδιάζονται από ρομπότ, τα κορδόνια δένονται αυτόματα και τα ρούχα αλλάζουν μόνα τους μέγεθος μπορεί να μην έγινε –ακόμα- πραγματικότητα. Έτσι μπορεί το σήμερα να απέχει από το μέλλον που φαντάστηκαν οι δημιουργοί της ταινίας, όμως αναμφίβολα η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, τόσο στον τομέα των αυτοκινήτων, όσο και της διαφήμισης.

Η σκηνή όπου ο ήρωας τρομάζει όταν ένας τρισδιάστατος καρχαρίας ξεπηδά προς τα πάνω του μέσα από μια διαφημιστική πινακίδα της 19ης συνέχειας της ταινίας «Τα σαγόνια του καρχαρία», αποτελεί χαρακτηριστικό απόσπασμα της ταινίας. Το μακρινό 1985 αυτή η σκηνή μπορεί να έμοιαζε πραγματικά βγαλμένη από το μέλλον, όμως η Jeep στην Κορέα, μια από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες χώρες στον κόσμο, απέδειξε με μια πρωτοποριακή διαφημιστική ενέργεια, ότι σε αυτό το επίπεδο η φαντασία των δημιουργών της ταινίας κάθε άλλο παρά υπερβολική ήταν…

Η καινοτόμα Plug-in Hybrid τεχνολογία 4xe, η οποία εφοδιάζει και το μοντέλο της Jeep, Wrangler, έδωσε την αφορμή για μια ιδιαίτερη διαφημιστική ιδέα. Η δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά και στην επιλογή 4x4, καθιστά το Wrangler 4xe εκτός από το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα και ως ένα ιδιαίτερα πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, ακόμα και για τα αστικά κέντρα. Με βάση τα παραπάνω, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Σεούλ, η Jeep δημιούργησε μια τρισδιάστατη οθόνη προβολής, όπου οι περαστικοί μπορούν να δουν το νέο Wrangler 4xe να ξεπηδά κυριολεκτικά μέσα από ένα δάσος στην πόλη. Το τρισδιάστο εφέ κάνει τους περιαστικούς να ξαφνιάζονται με το πόσο αληθοφανές μοιάζει, ακόμα και τους συνηθισμένους σε προηγμένες τεχνολογίες Κορεάτες. Με απόλυτη ησυχία το Wrangler 4xe μπορεί να κινηθεί σε απάτητα μονοπάτια, ενώ την ίδια στιγμή με συνολική ισχύ 380 ίππων και 637 Nm ροπής, είναι το ισχυρότερο Wrangler που παρουσιάστηκε ποτέ εκτός Αμερικής.

Μαζί με τα Renegade 4xe, Compass 4xe και το νέο Grand Cherokee 4xe, το Wrangler 4xe συμπληρώνει τη σύγχρονη γκάμα της Jeep, η οποία διαθέτει εξηλεκτρισμένη πρόταση σε κάθε SUV της.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τη διαφήμιση της Jeep.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!