Ο Μπούμπα Ουάλας πήρε μια ιστορική νίκη στο NASCAR με την ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Ο Μπούμπα Ουάλας πήρε μια ιστορική νίκη στο NASCAR με την ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν (vid)
Ο Μπούμπα Ουάλας έγραψε ιστορία στον αγώνα του NASCAR στην πίστα της Ταλαντέγκα, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του και πρώτη της ομάδας του Μάικλ Τζόρνταν.

Ο αγώνας YellaWood 500 για το πρωτάθλημα του NASCAR ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός και ανατρεπτικός, με τον Ντάρελ «Μπούμπα» Ουάλας Τζούνιορ να παίρνει τη παρθενική νίκη της καριέρας του. Ο 27χρονος έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός που κατέκτησε νίκη στο NASCAR μετά τον Βέντελ Σκοτ στο Τζάκσονβιλ το 1963. Μάλιστα, ο Ουάλας οδηγεί για την ομάδα 23XI Racing, στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρτναν.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, όμως η βροχή έκανε αδύνατη την ολοκλήρωσή του. Έτσι, όπως γίνεται συνήθως στο NASCAR, ο αγώνας συνεχίστηκε την Δευτέρα. Όμως η βροχή επανεμφανίστηκε και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την οριστική διακοπή του στον 117ο, από τους 188 προγραμματισμένους γύρους.

Ο Ουάλας κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία μετά τον 110ο γύρο, λίγο πριν από το ατύχημα ανάμεσα στους Πρις Ντιμπενεντέτο και Άλεξ Μπόουμαν. «Είμαι τόσο περήφανος για όλους στην 23XI Racing. Είμαστε νέα ομάδα και η νίκη αυτή μου θυμίζει το 2013. Ξέρω πως γράψαμε ιστορία σήμερα, το οποίο είναι φοβερό. Εκτιμώ τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Ντένι Χάμλιν που μου έδωσαν την ευκαιρία αυτή και πίστεψαν σε εμένα. Είμαι ένας περήφανος νικητής αγώνα NASCAR», ήταν τα λόγια του Ουάλας μετά τη νίκη του στην απαιτητική πίστα της Ταλαντέγκα.

O ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάικλ Τζόρνταν δήλωσε για την πρώτη νίκη της 23XI Racing. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μπούμπα και όλη την ομάδα 23XI Racing. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και μια ιστορική νίκη για εμάς. Από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, ήξερα πως ο Μπούμπα έχει το ταλέντο να κερδίσει και ο Ντένι Χάμλιν κι εγώ είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Συνεχίζουμε δυναμικά».

Στη 2η και 3η θέση του αγώνα ολοκλήρωσαν οι Μπραντ Κεσελόφσκι και Τζόι Λογκάνο της Team Penske.

Image credit: 23XI Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!